Μετράνε τα όπλα και στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την κλοπή στη Λέρο – Απώλεια οπλισμού στο Α.Τ. Εξαρχείων

Έκτακτο έλεγχο κι απογραφή στον οπλισμό, τα πυρομαχικά, τα οχήματα μέχρι και τα… ταμεία των αστυνομικών υπηρεσιών ζήτησε τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τη μεγάλη κλοπή στη ναυτική βάση τoυ Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.
Το μυστηριώδες συμβάν στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου προκάλεσε σφοδρή ανησυχία έως τρόμο στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με τον φόβο μήπως συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και σε υπηρεσίες των Αρχών ασφαλείας χωρίς να γίνεται μέχρι τώρα αντιληπτό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, περίπου 72 ώρες μετά τη διαπίστωση της κλοπής στη Λέρο, και στάλθηκε στις υπηρεσίες, ζητά «στο πλαίσιο του συνεχούς και συνεπούς ελέγχου των υφισταμένων υπηρεσιών σας ως προς τη διασφάλιση του οπλισμού, των υλικών και της παγίας να ελέγξετε ανά υπηρεσία τα χρεωμένα οχήματα, όπλα πυρομαχικά, ασυρμάτους, λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, ένσημα δημοσίου, διαχείριση e-παραβόλου, ως προς την ταύτιση χρεωμένων κι υπαρχόντων, τον ισολογισμό ταμειακών διαθέσιμων και αποδείξεων καθώς και παραστατικά πληρωμένων δαπανών».
Σημειώνεται ότι σε παρόμοιες καταγραφές τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί απώλειες υλικού, κυρίως ασυρμάτων. Πριν από μερικούς μήνες, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων υπήρξε και απώλεια όπλων.
Δείτε το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα»:
Διαβάστε επίσης:
https://lawandorder.gr/Article/50943/klopi-oplon-stin-lero-echoun-ypoptous-psachnoun-ta-opla/

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες