Μια ιστορία ανθρωπιάς με πρωταγωνίστρια την ΕΛ.ΑΣ.

Στο φως φέρνει η ΕΛ.ΑΣ. μια ιστορία ανθρωπιάς, που άπτεται της καθημερινότητας και της συνδρομής στον απλό συνάνθρωπο. Πρόκειται για τη βοήθεια στον ηλικιωμένο πατέρα μιας κυρίας και στο να τον ανασηκώσει από το πάτωμα, κάτι το οποίο η κόρη του δεν μπορούσε να κάνει μόνη της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Facebook, που περιγράφει το περιστατικό:

«Το πρωί της περασμένης Τρίτης, η κα. Μαρία, τηλεφώνησε στο 100.
Ήταν αναστατωμένη, επειδή χρειαζόταν βοήθεια για τον ηλικιωμένο πατέρα της που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Είχε πέσει στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί, λόγω της μεγάλης σωματικής του διάπλασης, ενώ η κόρη του ήταν αδύνατο να τον βοηθήσει.
Η αστυνομικός που διαχειριζόταν την κλήση, την καθησύχασε και άνοιξε κάρτα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. για «παροχή βοήθειας».
Σε 6 λεπτά, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό Δ 110 – 1 βρισκόταν κάτω από το σπίτι τους και συνάντησαν την καλούσα. Δύο από αυτούς, ανέβηκαν μαζί της στο διαμέρισμα και τον βοήθησαν να σταθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο.
Αφού διαβεβαιώθηκαν πως είναι καλά, αποχώρησαν για να συνεχίσουν τη βάρδιά τους.
Η κα. Μαρία, την ίδια μέρα, πήρε ξανά τηλέφωνο στην Άμεση Δράση για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς.
Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά ήταν το πρόβλημα ενός συμπολίτη μας.
Στην καθημερινότητα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και ειδικά στους ηλικιωμένους, που στα μάτια τους βλέπουμε τους γονείς μας.»

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες