28.7 C
Athens
26.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
More

  Μητέρα 4χρονου για βιασμό στη Βόρεια Ελλάδα: «Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού» – Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας


  Τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τον φερόμενο βιασμό του τετράχρονου παιδιού του στη Βόρεια Ελλάδα, αρνείται ο 38χρονος πατέρας μέσω της συνηγόρου του που έχει αναλάβει την υπόθεση, κάνοντας λόγο για «ψευδείς καταγγελίες».

  Η φερόμενη υπόθεση βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συντάραξε την κοινωνία της Πέλλας, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, ένας πατέρας βίαζε το 4χρονο παιδί του με συνεργό τη γιαγιά.


  Την καταγγελία έκανε η μητέρα του αγοριού, η οποία φέρεται να εντόπισε σημάδια στο κορμάκι του και απευθυνόμενη σε ειδικούς, κατάφεραν -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- να ξεκλειδώσουν σκοτεινές διηγήσεις από τα όσα φέρεται να βίωσε κατά τη διαμονή του με τον πατέρα και τη γιαγιά του.

  Μέχρι στιγμής πάντως, σε βάρος του πατέρα και της γιαγιάς έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, με τον δικηγόρο της μητέρας, Γιάννη Μαρακάκη να επισημαίνει στο ThessToday.gr: «Από την εξέταση προέκυψε πως το παιδί βιάστηκε από τον πατέρα κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο των πολυήμερων θερινών διακοπών τους.

  Ηταν η πρώτη φορά το χωρισμένο ζεύγος συμφώνησε ότι θα έχει  το παιδί τόσες ημέρες διανυκτέρευσης στο περιβάλλον του πατέρα. Το παιδί γύρισε γεμάτο σημάδια σε χέρια και πόδια και από τις αφηγήσεις του αργότερα προέκυψε πως το έδεναν με δετικό και μάλιστα φαίνεται πως δεν ήταν μόνος ο πατέρας σε όλο αυτό. Μετά από μέρες άρχισε να διηγείται τα “παιχνίδια” που έκαναν μαζί. Φαίνεται πως συμμετείχε και η πρεσβυτέρα, η γιαγιά του ανήλικου παιδιού».

  Ο ίδιος συνεχίζοντας, τόνισε: «Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας για τα ασφαλιστικά μέτρα η άλλη πλευρά θεωρεί πως όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του παιδιού και κατευθυνόμενα από την μητέρα στο πλαίσιο της αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού. Το παιδί εξετάστηκε από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και στο πλαίσιο της ανάκρισης αλλά και μόλις πριν 15 ημέρες μόνο του από την πρόεδρο που δίκαζε την αίτηση των ασφαλιστικών η οποία εξέτασε ξεχωριστά και τους γονείς.


  Έχουμε μία υπόθεση που βάσει των επιστημονικών δεδομένων και των παιδοψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών προκύπτει πως το παιδί ήταν πολύ δύσκολο να αφηγηθεί όλα αυτά ως προιόν υποβολής, δηλαδή να το έχει κατευθύνει κάποιος. Φαίνεται πως είναι γνήσια βιώματα δικά του τα οποία του έχουν εντυπωθεί ως οδυνηρά. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις αντικρύσει τον πατέρα του τρομάζει».

  Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη, «το παιδί είναι σε ημιάγρια κατάσταση και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να πειραματίζονταν με την σεξουαλικότητά του. Δεν έχει αντιληφθεί την ποινική απαξία σε ότι αφορά τα βασανιστήρια που πέρασε και έχει συνδέσει τα συγκεκριμένα βιώματα με τον πόνο», ενώ σημείωσε πως: «Γίνονται προσπάθειες και ελπίζουμε να βοηθήσουν σε αυτό και οι δικαστές, ωστε το παιδί να ενταχθεί και να επανακοινωνικοποιηθεί ομαλά στο προσχολικό του περιβάλλον».

  Μητέρα παιδιού: «Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού»

  Η μητέρα του 4χρονου μέσω του δικηγόρου της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαι σε πρωτόγνωρη κατάσταση» καθώς και ότι «προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια του παιδιού, προσπαθώ ώστε όλο αυτό που έχει συμβεί να αποτελέσει μια κακή παρένθεση του παρελθόντος».

  Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη «η εισαγγελέας εξετάζει και το ενδεχόμενο της διακίνησης του υλικού που είχε στην κατοχή του ο πατέρας με την γιαγιά», ωστόσο η πλευρά του πατέρα παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό σενάριο, κάνοντας λόγο για «ψευδείς καταγγελίες».

  «Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς.

  Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, πατέρα του τέκνου, ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον πατέρα και τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάσθηκε η έγγαμη συμβίωση. Έχουν δει εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα», ανέφερε η συνήγορος του πατέρα.

  Η ίδια τόνισε ότι: «Αποκορύφωση της δόλιας αυτής συμπεριφοράς της μητέρας αποτέλεσε η καταγγελία για βιασμό του παιδιού από τον πατέρα, η οποία είναι απολύτως ψευδής, όπως προέκυψε από την έκθεση του αρμόδιου ιατροδικαστή, που διενεργήθηκε αμέσως μόλις υποβλήθηκε η καταγγελία, καθώς και από άλλα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και που προέρχονται από την έρευνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Η μητέρα τελεί σε γνώση του ψεύδους της καταγγελίας της.

  Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, που είναι οι μόνες αρμόδιες να επιληφθούν, θα επακολουθήσει δε τάχιστα η αναζήτηση ποινικών, αστικών και κάθε είδους ευθυνών από κάθε υπεύθυνο για τη βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητας του εντολέα μου».  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ