Μπαράζ κλοπών καλωδίων στην Αχαΐα – Περιοχές έμειναν χωρίς νερό και ίντερνετ!

Επανειλημμένα είναι τα περιστατικά «επιδρομών» σε καλώδια και δημόσιες εγκαταστάσεις στην Αχαΐα, με τους δημότες στην περιοχή της Αιγιαλείας να αντιμετωπίζουν ελλείψεις ακόμα και σε βασικά είδη, όπως το νερό.

Συμμορίες λυμαίνονται επανειλημμένα την περιοχή, αφήνοντας τους κατοίκους της Ροδόπολης χωρίς νερό, αφού αφαίρεσαν καλώδια γεώτρησης, ενώ ομάδα αγνώστων ξήλωσαν όλες τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών και καλώδια που βρίσκονται στη πίσω πλευρά του κτιρίου του πρώην δημαρχείου Συμπολιτείας. Η δράση τους έγινε αντιληπτή, όταν η περιοχή έμεινε χωρίς ιντερνετ, με τους δράστες να υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τη λεία τους.

Τα περιστατικά στην Αχαΐα είναι πάμπολλα:

–Διάρρηξη και αφαίρεση καλωδίων από την γεώτρησης ύδρευσης στην ΤΚ Αγίου Κωνσταντίνου που πρόσφατα είχε αποκατασταθεί με κόστος περί τις 15.000€.

–Καταστροφή της γεώτρησης ύδρευσης στην ΤΚ Ροδοδάφνης λόγω αφαίρεσης καλωδίων, με αποτέλεσμα από το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου οπότε και σημειώθηκε η κλοπή να παρουσιάζεται πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή με τα συνεργεία να προσπαθούν για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

–Αφαίρεση καλωδίων από τους προβολείς του γηπέδου Καμαρών.

–Καταστροφή στο σύστημα υδροδότησης του γηπέδου Δημητρόπουλου όπου πρόσφατα υπήρξε και πάλι αφαίρεση καλωδίων ηλεκτροφωτισμού.

Στα 45.000 ευρώ η ζημιά

«Οι ζημιές μέχρι στιγμής αγγίζουν τις 45.000 ευρώ και για όλα τα περιστατικά έχουν υποβληθεί μηνύσεις, ωστόσο αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σοβαρότητα του προβλήματος και την απώλεια σημαντικών κονδυλίων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών», δηλώνει στην εφημερίδα Πελοπόννησο ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου Αιγιαλείας στη Συμπολιτεία Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

«Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους, καθημερινά δέχομαι τηλέφωνα αγανακτισμένων συμπολιτών. Τις τελευταίες ώρες τα παράπονα αφορούν στην έλλειψη υδροδότησης», επισημαίνει στην «Π» ο πρόεδρος Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, που προσβλέπει όπως και οι 21 κοινοτάρχες στην άμεση δημιουργία μόνιμής ΟΠΚΕ στο Αίγιο. Σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Ομάδες ρομά «φωτογραφίζονται» ως ύποπτοι

Ομάδες ανηλίκων ρομά 12 ως 15 ετών αναδεικνύονται ως ύποπτοι για το μπαράζ ληστρικών επιδρομών σε καλώδια και συστήματα υδροδότησης, που κατά τα όσα προκύπτουν από την περιοχή, μόλις σκοτεινιάσει, βγαίνουν στους δρόμους και αρχίζουν το πλιάτσικο. «Ως δήμος μέσω όλων των υπηρεσιών μας προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες παρέχοντας ότι είναι δυνατό ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα, ωστόσο η παραβατικότητα αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα» αναφέρει ο κ. Ανδριόπουλος.

Άμεση η ανάγκη για αύξηση αστυνόμευσης – Υπό σύσταση η ΟΠΚΕ Αιγίου

Τα συνεχή αιτήματα τόσο στην αστυνομία Αιγίου, όσο και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας για αύξηση περιπολιών και ενταντικοποίηση της αστυνόμευσης, με στόχο την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών πέφτουν στο κενό. Οπως πληροφορείται η «Π», ανώτατοι αξιωματικοί αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνουν ωστόσο αδυναμία να ανταποκριθούν λόγω λειψανδρίας.

Ωστόσο, υπάρχει δέσμευση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, σχετικά με τη δημιουργία μόνιμης Ομάδας Πρόληψης Καταστολής – Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) στο Αίγιο. Μετά την υπογραφή της σχετικής διαταγής, θεωρείται θέμα χρόνου η στελέχωση της υπηρεσίας, μετά και την προ ημερών ενημέρωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου από επίσημα χείλη, ότι «δεν απαιτείται κονδύλι και υπάρχει μεγάλη ζήτηση υπηρετούντων αστυνομικών στην Αττική, για να μετακινηθούν στην Αχαΐα». Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 6 έως 8 άτομα για αυτό το σκοπό.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες