Μυστήριο με λεωφορεία από το Τέξας: Αποβίβασαν μετανάστες κοντά στο σπίτι της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην Ουάσινγκτον

Λεωφορεία που ξεκίνησαν από τα νοτιοδυτικά σύνορα του Τέξας αποβίβασαν δεκάδες μετανάστες αυτό το Σαββατοκύριακο κοντά στην κατοικία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στην Ουάσινγκτον, εν μέσω πολικών θερμοκρασιών, ανέφεραν σήμερα οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες.

Περίπου 110-130 μετανάστες που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ –πολλοί από αυτούς οικογένειες με παιδιά– οδηγήθηκαν σε λεωφορεία από αξιωματούχους του Τέξας, ανέφερε η Τατιάνα Λαμπόρντ, η διευθύντρια της SAMU First Response, μιας οργάνωσης αρωγής που δραστηριοποιείται στην πόλη της Ουάσινγκτον. Οι οργανώσεις είχαν ενημερωθεί για το ταξίδι των μεταναστών και περίμεναν την άφιξή τους αργά το βράδυ του Σαββάτου για να τους μοιράσουν κουβέρτες και να τους οδηγήσουν σε μια εκκλησία στη συνοικία Κάπιτολ Χίλ της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Συνεργάτες του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν αν η Πολιτεία συντόνισε τη μεταφορά. Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, συμπεριλαμβανομένου του Άμποτ, στέλνουν μετανάστες σε πόλεις που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς στις βόρειες ΗΠΑ. Το Τέξας έχει μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Η Λαμπόρντ είπε ότι την περασμένη εβδομάδα εννέα λεωφορεία αποβίβασαν μετανάστες στην Ουάσινγκτον. «Τελευταία, βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων από το Εκουαδόρ και την Κολομβία», είπε, εξηγώντας ότι μέχρι πρόσφατα έφταναν με λεωφορεία πολλοί Βενεζουελάνοι. Πολλοί από τους νεοαφιχθέντες επιδιώκουν να φτάσουν στη Νέα Υόρκη ή το Νιου Τζέρσεϊ όπου έχουν συγγενείς ή ελπίζουν πως θα τους βοηθήσουν οι τοπικές κοινότητες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες