Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν στέλνει αεροσκάφη στην Ουκρανία – Δεν αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας

Απαντήσεις θέλησε να δώσει ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία και για το αν υποβαθμίζει την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας.
Ο ΥΠΕΘΑ, τοποθετούμενος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων, απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να στείλει αεροσκάφη στην Ουκρανία και αφετέρου ότι τα όπλα που απέστειλε στην Ουκρανία ελήφθησαν από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, που έτσι εξασθένισαν.
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά για τα δημοσιεύματα που διακινούσαν αυτά τα σενάρια: «Ό,τι έδωσε η Ελλάδα σε επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία δεν το έδωσε αποδυναμώνοντας κάποια αμυντική δομή της χώρας,δεν το έδωσε παίρνοντάς το από κάποια μονάδα πρώτης γραμμής, ούτε από κάποια μονάδα στη δεύτερη γραμμή. Έδωσε ένα ελάχιστο κομμάτι από τα αποθέματα αμυντικού υλικού και μέχρι εκεί, για να κλείνει και αυτό, διότι άκουσα και αυτό ότι ”αποδυναμώθηκαν οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας στα νησιά για να στείλουμε στρατιωτική βοήθεια”. Ούτε αυτό ισχύει».
Ο ίδιος λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση ελληνικά αεροσκάφη, γιατί το άκουσα κι αυτό, να εισφερθούν αν θέλετε σε αυτή την υπόθεση, γιατί απλούστατα η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί παλαιάς σοβιετικής τεχνολογίας αεροσκάφη βέβαια, αλλά και αυτοί που τα χρησιμοποιούν ακόμα δε νομίζω να υπάρξει περίπτωση να τα διαθέσουν, γιατί είναι περίπλοκη η υπόθεση διάθεσης αεροσκαφών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες