Να επιστρέψει «πίσω από τα κάγκελα» της φυλακής ο παιδεραστής Σειραγάκης, ζητάει η εισαγγελέας

Την ανάκληση της υφ’ όρων αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης (εκτιτέα τα 25) καθώς είχε κριθεί ένοχος για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών, ζητεί με πρότασή του προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών η αρμόδια εισαγγελέας. Με την πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός ζητεί την επιστροφή του καταδικασθέντα στη φυλακή ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβληθεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών στις 22 Απριλίου έχοντας εκτίσει οκτώ μόλις έτη από την ποινή που το είχε επιβάλλει το δικαστήριο.
Ωστόσο, με την έξοδό του από τη φυλακή και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου συνελήφθη και πάλι καθώς φέρεται να παραβίασε έναν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Ειδικότερα, το βούλευμα που είχε εκδοθεί για την αποφυλάκιση, υποχρέωνε το Σειραγάκη, μεταξύ άλλων να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε σε άλλη περιοχή από αυτή που είχε δηλώσει.
Η αποφυλάκιση του Ν. Σειραγάκη είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει το φάκελο της υπόθεσης.
Τώρα, η αρμόδια εισαγγελέας εισηγείται την επιστροφή του Ν. Σειραγάκη στη φυλακή, λόγω του ότι παραβίασε τον περιοριστικό όρο που αφορά στον τόπο της διαμονής του αλλά και για να προληφθεί κίνδυνος για τη δημόσια τάξη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Σειραγάκης δεν αποκλείεται να τελέσει και άλλα νέα παρόμοια εγκλήματα με αυτά για τα οποία καταδικάστηκε. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στην πρότασσα της πως ο Σειραγάκης είναι άγνωστο πρόσωπο για τους ενοίκους της πολυκατοικία που είχε δηλώσει ως μόνιμο τόπο διαμονής του.
Τον τελικό λόγο έχει πάντως το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο και θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες