20.3 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

  Νέα μέτρα: Πυρ ομαδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση


  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown στην εστίαση»
  Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα, που κάνει λόγο για «αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown χωρίς οικονομική στήριξη.
  «Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται, όλοι οι ειδικοί και η αντιπολίτευση προειδοποιούσαν και δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει νέες εκατόμβες νεκρών και νέο καταστροφικό lockdown, μόνο και μόνο για να αποφύγει την απαιτούμενη οικονομική στήριξη», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
  «Ακόμα και σήμερα, με περισσότερα από 60.000 κρούσματα τις τελευταίες τρεις μέρες, ο εθνικός τουρίστας με απίστευτες παλινωδίες, μπρος πίσω και καπέλωμα των επιστημόνων, προσποιείται πως παίρνει μέτρα, χωρίς ωστόσο καμία ουσία και με μόνο κριτήριο το πολιτικό του κόστος», σημειώνει, κάνοντας λόγο για «ημίμετρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος μπροστά στην καταστροφή δηλώνει “αισιόδοξος”».
  Εγκληματικά ανόητοι πέρα από ανίκανοι
  Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα εν λόγω μέτρα που «είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Γενάρη, επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση είτε είναι εγκληματικά ανόητοι πέρα από ανίκανοι, είτε απλά ότι έχουν επιλέξει ανοσία αγέλης και δεν τολμούν να το πουν ευθέως, διότι το ΕΣΥ είναι ήδη υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 20.500 νεκρούς».
  «Ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, ούτε κουβέντα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε κουβέντα για δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε όλους τους πολίτες και ιχνηλάτηση – ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ούτε αναφορά σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα και θεραπευτικά σκευάσματα, ούτε ένα μέτρο για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης στα σχολεία με το αδιανόητο πρωτόκολλο 50+1% και στα ΜΜΜ με το καθημερινό πάστωμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε κουβέντα για επανεκκίνηση του εμβολιασμού πόρτα-πόρτα και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
  «Μόνο αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown στην εστίαση χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος για τη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
  ΚΙΝΑΛ: «Παλινωδίες και καθυστερήσεις τα νέα μέτρα της κυβέρνησης»
  Παλινωδίες και καθυστερήσεις συνιστούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ.
  Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής τα μέτρα της κυβέρνησης έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί όταν υπήρχαν τα πρώτα δείγματα της υπερμεταδοτικότητας της Όμικρον στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την ελληνική».
  Το ΚΙΝΑΛ επιμένει στο τρίπτυχο, εμβολιασμός, ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα προστασίας
  Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο τρίπτυχο εμβολιασμός – ενίσχυση του ΕΣΥ – μέτρα προστασίας, που αφορά:
  * Χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου χωρίς ραντεβού, σε επιπλέον από τα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
  * ‘Αμεση εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών covid, εάν υπάρξει ανάγκη.
  * Μέτρα κοινωνικών αποστάσεων και αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  * Επιδημιολογική επιτήρηση με επέκταση των σημείων όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν pcr και rapid test.
  «Το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.
  Κουτσούμπας: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης»;
  Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που πήρε προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, ασκεί ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
  «Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τις παλινωδίες και τα “μπρος- πίσω”, αλλά κυρίως με την άρνησή της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάρει μέτρα στους βασικούς χώρους διασποράς;» τονίζει κ. Κουτσούμπας.
  Η απογείωση των κρουσμάτων επιβάλλει θωράκιση του ΕΣΥ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα
  Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ «η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει:
  -Τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
  -Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, τα οποία, παρά το ότι η εμπειρία των δύο χρόνων της πανδημίας έχει αποδείξει την αναγκαιότητά τους, η κυβέρνηση τα απορρίπτει ως περιττό κόστος.
  -Τη διάθεση των ατομικών μέσων, όπως είναι οι μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς την επιβάρυνση του λαού με επιπλέον κόστος».
  Η απουσία μέτρων οδηγεί σε ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων
  «Η απουσία αυτών των μέτρων -κι όχι οι έτσι κι αλλιώς αναμενόμενες μεταλλάξεις- είναι που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, με τα ρεκόρ κρουσμάτων και την αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων, επιβεβαιώνοντας ότι ο εμβολιασμός, όσο αναγκαίος κι απαραίτητος είναι, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του για την αντιμετώπιση της πανδημίας» προσθέτει στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.
  Και καταλήγει: «Κι αν τελικά, επιλογή της κυβέρνησης είναι η ανοσία της αγέλης, “γιατί τα μέτρα είναι πολυτέλεια”, τότε η επιλογή των εργαζομένων, του λαού, είναι χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει την πάλη για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του».
  ΜέΡΑ25: «Η Μητσοτάκης Α.Ε αποδεικνύει πως κινείται διαρκώς δόλια»
  Σφοδρή επίθεση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.
  «Με νέα ανακοίνωσή της, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την προηγούμενη, η κυβέρνηση μεταθέτει την επιβολή των νέων μέτρων αν και περίμενε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Πλεύρης, αυτή την πρωτοφανή εκτίναξη των κρουσμάτων», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
  Κριτική στα νέα μέτρα από το ΜέΡΑ25
  «Και ποια είναι αυτά τα μέτρα που λαμβάνει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη; Μήπως είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Μήπως η επίταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα υγείας; Μήπως το δημόσιο δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά τεστ σε όλους τους πολίτες (εμβολιασμένους και μη), όπως ζητάει από την πρώτη στιγμή το ΜέΡΑ25;», διερωτάται ο ίδιος και τονίζει: «Όχι, είναι το κλείσιμο της εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα και η απαγόρευση της μουσικής και των “πάρτι” φυσικά, όπως τόνισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας».
  Θυμίζουμε πως από το πρωί της Πέμπτης, θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, με την εστίαση και τη διασκέδαση να κλείνουν στις 12 και να λειτουργούν μόνο με καθήμενους και χωρίς μουσική.
  Η Μητσοτάκης Α.Ε αποδεικνύει πως κινείται διαρκώς δόλια
  «Για άλλη μια φορά λοιπόν, η Μητσοτάκης Α.Ε αποδεικνύει πως κινείται διαρκώς δόλια, επικίνδυνα και εγκληματικά, αδιαφορώντας πραγματικά για την δημόσια υγεία, αλλά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας διαρκώς τους ολιγάρχες φίλους της, τη στιγμή που η κοινωνία και η οικονομία στενάζουν από την πανδημική και οικονομική κρίση, τις συνέπειες των οποίων μεγεθύνει αντί να αμβλύνει ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης που εκδράμει ανέμελα στην Ήπειρο», καταλήγει ο Μ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
  Επιμένει ο εφιάλτης του κορονοϊού με 28.828 νέα κρούσματα – 72 νεκροί και 620 διασωληνωμένοι
  Νέα Μέτρα: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς – Καταστήματα με «σιγαστήρα», λουκέτο στις 02.00 τη νύχτα
  Στον αέρα ο τελικός του J2US: Θετικός στον κορονοϊό ο Βαρθακούρης, γρίφος η παρουσία της Βανδή
  Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ