Νέα παρέμβαση Ντογιάκου για το σκάνδαλο της Siemens – Εξετάζει ενδεχόμενο αναίρεσης για τις απαλλαγές

Νέα, δεύτερη παρέμβαση, έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε να του διαβαστεί  η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Και ζήτησε την απόφαση  προκειμένου να διαπιστώσει, αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση σε αυτή, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει στην επανεξέταση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Ντογιάκος είχε παραγγείλει σε αντεισαγγελέα του Αρείου, να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Όμως, τώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με νεώτερη παρέμβασή του παρήγγειλε και πάλι σε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, να ερευνήσει εάν συνέβαλαν στην παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens, οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει στην σχετική παραγγελία του: «Πέραν τούτων, να ελέγξετε αν και σε ποιο βαθμό συνετέλεσαν στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων της εν λόγω υπόθεσης και οι επελθούσες, κατά καιρούς νομοθετικές μεταβολές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα με τους νόμους 4619/2019, 4637/2019  και 4855/2021».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες