Νέα τροπή στην κρίση; Στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην Αρκτική

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία ενδέχεται να αλλάξει μετά από πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ιντερφάξ, που αναφέρουν την έναρξη στρατιωτικών γυμνασίων στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στην Αρκτική, ανάμεσα σε Ρωσία και Νορβηγία, στην οποία συμμετέχουν 20 πλοία του ρωσικού Βόρειου Στόλου.
Όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο», κάτι που έρχεται σε συμφωνία με τις δηλώσεις του περί μιας «φυσιολογικής διαδικασίας» σχετικά με την αποχώρηση τμήματος των ρωσικών δυνάμεων από την παραμεθόριο με την Ουκρανία.
Η κινητοποίηση αυτή του στόλου εντάσσεται στα ευρύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που έχουν οργανωθεί από τη Μόσχα, τα οποία δημιούργησαν παραστάσεις απειλής στη Δύση και φόβους για πιθανή επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας. Ο Πεσκόφ κατηγόρησε τη Δύση πως ξεκίνησε μια «εκστρατεία χωρίς απολύτως κανένα προηγούμενο η οποία έχει στόχο να προκαλέσει εντάσεις».
«Είναι το είδος της υστερίας που δεν βασίζεται σε τίποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες