Νέες αποκαλύψεις για το Σούνιο: Δεν ήταν ανοίκιαστο 10 χρόνια, νοικιαζόταν 100 ευρώ την ημέρα

Σε νέες αποκαλύψεις προβαίνει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σχετικά με το εξοχικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Σούνιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ακίνητο δεν ήταν ανοίκιαστο για δέκα χρόνια, αλλά όπως προκύπτει από την πλατφόρμα του airbnb νοικιαζόταν έναντι 100 ευρώ την ημέρα.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» αναφέρει:
«Το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν καν ανακαινιστεί για να εκμισθωθεί στον κύριο Τσίπρα με έξοδα του ιδιοκτήτη -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-, ήταν ανεβασμένο στη γνωστή πλατφόρμα μισθώσεων airbnb. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, την κατοικία διαχειριζόταν ο κ. Γιάννης Περρόνε, κάτοικος Γλυφάδας, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, κ. Μάριο Περρόνε, ιταλικής ιθαγένειας, ο οποίος εμφανίζεται και ως οικοδεσπότης.
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», μόνο για το μισό σπίτι, η τιμή χρέωσης, για όσους ήθελαν να απολαύσουν τη θάλασσα, στο συγκεκριμένο ακίνητο, με ιδιωτική παραλία και μάλιστα πριν ανακαινιστεί, ήταν 100 ευρώ τη βραδιά.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους τα «Παραπολιτικά», για 6 νύχτες την περίοδο από 12 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου 2019, ένας όχι και τόσο τυχερός πελάτης όσο ο Αλέξης Τσίπρας -ο οποίος το νοίκιασε για 500 ευρώ τον μήνα και μάλιστα αφού ανακαινίστηκε- κατέβαλε το ποσό των 688 ευρώ μαζί με τους φόρους.
Με απλά λόγια, ένας απλός θνητός νοίκιασε τη μισή βίλα για έξι βράδια με 600 ευρώ συν τους φόρους και μάλιστα πριν καν αυτή ανακαινιστεί, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός τη νοίκιασε για 3+1 χρόνια με 500 ευρώ τον μήνα για τα 3 πρώτα εξ αυτών και αφού πρώτα ο ιδιοκτήτης έδωσε και 20.000 ευρώ για να την ανακαινίσει!
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση και ο μισθωτήριο που εμφάνισε ο κ. Τσίπρας, η οικία αποτελείται από δύο ορόφους, 71 τ.μ., ενός ισογείου και ενός υπογείου. Είναι όμως προφανές από τις φωτογραφίες ότι ο θεωρούμενος ως υπόγειος χώρος είναι δηλωμένος ως τέτοιος, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κανονική διώροφη κατοικία, η οποία προφανώς τακτοποιήθηκε κάποια στιγμή με τον νόμο περί αυθαιρέτων.
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι απλά:
Γιατί ένας ιδιοκτήτης, ο οποίος πουλάει ένα ακίνητο-φιλέτο στην πιο ακριβή περιοχή τις Αθηναϊκής Ριβιέρας έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, αποφασίζει να το νοικιάσει για 3+1 χρόνια, βάζοντας μάλιστα και 20.000 ευρώ από την τσέπη του, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται 2.000 ευρώ, χώρια τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους; Γιατί, ενώ εκμεταλλεύεται το ακίνητο μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης airbnb εξασφαλίζοντας ενοίκια από 100 έως και 200 ευρώ την ημέρα, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να το ανακαινίσει, επιλέγει τελικά να το νοικιάσει για κάτι περισσότερο από 15 ευρώ την ημέρα;».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες