Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Υπερασπιζόμαστε τη χώρα, είμαστε όρθιοι – Δεν θα γίνουμε ποτέ σκλάβοι»

«Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας για 15η μέρα. Είμαστε όρθιοι. Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται σε επιθέσεις σε σημεία-κλειδιά.», ανέφερε στο νέο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
«Μείναμε όρθιοι»
«Μείναμε όρθιοι. Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται. Χάρη στους στρατιωτικούς, εθνοφύλακες, συνοριοφύλακες, αστυνομικούς και όλους όσοι συμμετείχαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτή είναι η μοίρα μας», είπε.
Ο Ζελένσκι παράλληλα υπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των όλων των Ρώσων στην Ουκρανία.
«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας»
«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ωστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», ανέφερε για τα Ρωσικά ΜΜΕ.
«Θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας»
«Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με πολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Τσερνίχιβ και Sumy, Okhtyrka και Zhytomyr, Izyum, Mariupil και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες