Νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Το υπουργικό συμβούλιο κάλυψε σήμερα με προαγωγές τέσσερις κενές θέσεις αντιπρόεδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα προάγοντε σε αντιπροέδρους του ΣτΕ οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Παναγιώτα Καρλή, Διομήδης Κυριλόπουλος και Κωνσταντίνος Κουσούλης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αντωνόπουλος είναι ο αρχαιότερος στην επετηρίδα και αρκετές φορές παραληφθείς κατά τις προαγωγές. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1984 και το 2004 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Από το δικαστικό σώμα θα αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2023.

Η κυρία Καρλή είναι δεύτερη στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα και αυτή τον Ιούνιο του 2023. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1984 και το 2005 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας.

Ο κ. Κυριλόπουλος είναι έκτος στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2026. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1985 και το 2009 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας.

Ο κ. Κουσούλης είναι δέκατος στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2025. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1986 και το 2010 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Ο κ. Κουσούλης σήμερα είναι διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες