Novartis: Η νέα έρευνα που ξεκινάει στον Άρειο Πάγο και τα έγγραφα – βόμβα του Ιωάννη Αγγελή

Νέα σελίδα στην έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, ανοίγει στον Άρειο Πάγο, μετά τα έγγραφα – βόμβα που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής. Τα έγγραφα αυτά, θα μπουν τώρα στο «μικροσκόπιο» των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου ερευνών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Novartis να χειραγωγήθηκε με στόχο, όπως έχει καταγγελθεί, να διωχθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα έγγραφα αυτά που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, και τα οποία τώρα οι συνάδελφοί του μελετούν, διαφαίνεται μια σειρά ανεξήγητων, αν μη τι άλλο, ενεργειών εκ μέρους της εισαγγελίας Διαφθοράς, οι οποία μέχρι και σήμερα διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η προανακριτική επιτροπή είχε ζητήσει τα συγκεκριμένα έγγραφα από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, πλην όμως εκείνη δεν τα διαβίβαζε ποτέ υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι απόρρητα.
Ωστόσο, όπως αναφέρει τώρα ο κ. Αγγελής, σε σχετική αναφορά του με την οποία επί της ουσίας «συνοδεύει» τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε στη προανακριτική επιτροπή, η κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, μεταξύ άλλων «βάφτισαν» τα έγγραφα αυτά ως «άκρως απόρρητα» προκειμένου να μην τα διαβιβάσουν στους ανωτέρους της και στην Βουλή.
Ακόμη, ο κ. Αγγελής καταλογίζει στους εισαγγελείς Διαφθοράς πως προχώρησαν σε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών δημιουργώντας στρεβλή εικόνα για τα πραγματικά στοιχεία που έστειλαν οι αμερικανικές αρχές, αποκρύπτοντας παράλληλα τις εκθέσεις από τις οποίες δεν προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση Αγγελή, η εισαγγελία Διαφθοράς απέκρυψε την επισήμανση των αμερικανικών αρχών ότι οι πληροφορίες βασίζονται σε καταγγελίες μαρτύρων και δεν αποτελούν πραγματικά νομικά συμπεράσματα, ενώ έθεσε παράνομα σε καθεστώς προστασίας τουλάχιστον έναν μάρτυρα αν και γνώριζε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές αποσκοπώντας σε οικονομικό όφελος. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, η εισαγγελία Διαφθοράς αδιαφόρησε για τη διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου που αφορούσε χρηματισμό ιατρών προκειμένου να κατασκευάσει πολιτικό σκάνδαλο! Τέλος, από την αναφορά Αγγελή δεν λείπει και η επισήμανση πως οι εισαγγελείς Διαφθοράς «έκοψαν» και την επίσημη δικαστική συνδρομή με τις ΗΠΑ που είχε ξεκινήσει η προκάτοχός της Ελένη Ράικου και προχώρησαν σε παράτυπες συναντήσεις με Αμερικάνους αξιωματούχους ακόμα και σε διαδρόμους ξενοδοχείων!
Προς νέες κλήσεις σε εισαγγελείς Διαφθοράς
Εξάλλου, στην αναφορά του προς την προανακριτική επιτροπή, κ. Αγγελής επισημαίνει δε πως «η άποψη όμως ότι τα επίδικα έγγραφα είναι απόρρητα, διότι δήθεν έχουν ληφθεί στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής δεν είναι απλώς εσφαλμένη, αλλά υποστηρίζεται «εκ του πονηρού», αφού η γνωστοποίηση του περιεχομένου των πληροφοριακών σημειωμάτων, θεμελιώνει το ποινικό αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, τόσο για την ίδια την κα Τουλουπάκη, όσο και για τους επίκουρους εισαγγελείς αυτής».
Τα έγγραφα αυτά έχουν μπει, τώρα, στο «μικροσκόπιο» των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη και δεν αποκλείεται να ξαναφέρουν για εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο τους εισαγγελείς Διαφθοράς και για νέα κατάθεση τον κ. Αγγελή. Άλλωστε τόσο η επικεφαλής της εισαγγελέας Διαφθοράς όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κλήθηκαν και έδωσαν ως ύποπτοι εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις εισαγγελείς κατέθεσαν στους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή πολυσέλιδα γραπτά υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους, αρνούμενοι τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης, για τις οποίες κλήθηκαν προς εξηγήσεις. Πάντως μετά τη νέα έρευνα που ξεκινάει εξ αφορμής των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, δεν αποκλείεται και οι τρεις εισαγγελείς να κληθούν εκ νέου από τους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων και να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.
«Φωτιές» άναψαν τα έγγραφα του FBI – Ξεκινάει νέος κύκλος ερευνών στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

14 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες