«Ντου» έκανε ο Ρουβίκωνας στην Γενική Ταχυδρομική στην Μεσογείων – Έγιναν προσαγωγές

Ο Ρουβίκωνας στην Γενική Ταχυδρομική στην Μεσογείων

Ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην Γενική Ταχυδρομική που βρίσκεται στην Μεσογείων, για την απόλυση εργαζόμενου στο κατάστημα της Κηφισιάς και τα μέλη του απαιτούσαν την επαναπρόσληψή του.

 «Το κράτος δείχνει τα δόντια του ενάντια σε αυτούς που στέκονται ενωμένοι ενάντια στο κεφάλαιο. Η επίδειξη ισχύος τους, όμως, δείχνει και το φόβο τους πως συλλογικά έχουμε την ισχύ να σταθούμε αξιοπρεπώς», σημειώνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα που πέταξαν τρικάκια.

«Οι ταχυμεταφορείς είναι ένας τομέας εργασίας που αυτήν την απομύζηση την έχει βιώσει στο έπακρο. Κατώτατοι μισθοί, ανασφάλιστη εργασία, ελάχιστη έως μηδαμινή κάλυψη λειτουργικών εξόδων και εξοπλισμού, οι αυθαιρεσίες των αφεντικών δεν έχουν τελειωμό για την εργασία, η οποία κρατάει ζωντανό τον αστικό ιστό σχεδόν σε κάθε επίπεδο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

 Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

«Ακρίβεια, κρίσεις, πόλεμοι. Οι μόνες σταθερές που έχουμε παρατηρήσει. Κάθε ένα από αυτά και μία ακόμη ευκαιρία για το κεφάλαιο να σφίξει το ζωνάρι, να μας χρεώσει το λογαριασμό και να μας καταδικάσει σε μία ζωή επισφάλειας, να είμαστε πάντα έναν λογαριασμό μακριά από την καταστροφή μας.

Οι ταχυμεταφορείς είναι ένας τομέας εργασίας που αυτήν την απομύζηση την έχει βιώσει στο έπακρο. Κατώτατοι μισθοί, ανασφάλιστη εργασία, ελάχιστη έως μηδαμινή κάλυψη λειτουργικών εξόδων και εξοπλισμού, οι αυθαιρεσίες των αφεντικών δεν έχουν τελειωμό για την εργασία, η οποία κρατάει ζωντανό τον αστικό ιστό σχεδόν σε κάθε επίπεδο.

Ο Ρουβίκωνας στην Γενική Ταχυδρομική στο Μαρούσι
Ο Ρουβίκωνας στην Γενική Ταχυδρομική στην Μεσογείων

Όσο κι αν το κεφάλαιο πουλάει ιστορίες για αξιοκρατίες, παραμύθια για σκληρή εργασία που ανταμείβεται και ευέλικτες οδούς προς την ποιότητα ζωής, η πρακτική τους μιλάει από μόνη της: Εάν μπορούν να προσληφθούμε σαν σκλάβοι, τότε θα φροντίσουν να είναι η μόνη μας επιλογή.

Μέσα από αυτήν την πραγματικότητα, με όλα τα παραμύθια ευζωίας να έχουν καταρρεύσει, ο κόσμος της βάσης πλέον παλεύει για όσα του ανήκουν, μέσα από τα σωματεία βάσης ως μόνη δυνατότητα να σταθεί κανείς ενάντια στα αχόρταγα αφεντικά.

Για αυτό κάθε προσπάθειά τους να σταθούν συλλογικά διπλά στους εργαζόμενους την πολεμάνε κατά μέτωπο, χέρι-χέρι με το κράτος, όπως και έγινε με την διπλή προσαγωγή μελών του ΣΒΕΟΔ που απαιτούσαν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους Π.Γ., ο οποίος απολύθηκε εκδικητικά από κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στην Κηφισιά, επειδή είχε προηγουμένως απεργήσει στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου.

Τα μέλη του σωματείου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της απόλυσης του συναδέλφου τους στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στη Μεσογείων όπου και προσήχθησαν. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους όπου και προσήχθησαν ξανά, αυτή τη φορά και άτυπα χωρίς να υπάρξει καταγραφή.

Το κράτος δείχνει τα δόντια του ενάντια σε αυτούς που στέκονται ενωμένοι ενάντια στο κεφάλαιο. Η επίδειξη ισχύος τους, όμως, δείχνει και το φόβο τους πως συλλογικά έχουμε την ισχύ να σταθούμε αξιοπρεπώς.

Ξέρουν καλά ότι ενωμένοι μπορούμε να τους κόψουμε την αυθαιρεσία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ Π.Γ.»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες