«Ντρεπόταν για αυτό που της συνέβη, ο Φιλιππίδης της έλεγε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά», είπε ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας

Την εικόνα της κόρης του την οποία ο ίδιος έστειλε, μέσω ενός γνωστού του, στον Πέτρο Φιλιππίδη για να εργαστεί στο θέατρο, μετά την απόπειρα βιασμού της από τον ηθοποιό, μετέφερε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη. «Ήταν μελαγχολική και νευρική, δεν έτρωγε, έπαιρνε το λεωφορείο να πάει κάπου και γύρναγε πίσω. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης προσπάθησε να τη βιάσει. Όμως αυτό το πράγμα είχε και διάρκεια. Της έστελνε μηνύματα με σεξουαλική περιεχόμενο και της έλεγε ότι όσο περνάει από το χέρι του καριέρα δε θα δει», ανέφερε στην κατάθεσή του ο πατέρας της κοπέλας για να σημειώσει πως η κόρη του έλαβε, μετά το περιστατικό, φαρμακευτική αγωγή για τρεις μήνες.

Μάλιστα, πριν την έναρξη της κατάθεσης του μάρτυρα, στο ακροατήριο έλαβε χώρα και ένας διάλογος μεταξύ της μάρτυρα- φίλης της καταγγέλλουσας (που εκείνη την ώρα ακόμη εξετάζονταν στο δικαστήριο) και του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο. Συγκεκριμένα, η μάρτυρας εξήρε τις ικανότητες του κατηγορουμένου στην ηθοποιία αλλά αυτό, όπως ξεκαθάρισε, είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα σε σχέση με τα όσα κατηγορείται. «Λυπάμαι κ. Φιλιππίδη» είπε η μάρτυρας στον κατηγορούμενο και εκείνος της απάντησε: «Και εγώ λυπάμαι». Μετά το διάλογο αυτό η καταγγέλλουσα και φίλη της μάρτυρος αποχώρησε από την αίθουσα εμφανώς ταραγμένη.

«Έμαθα για τον Φιλιππίδη από τα ΜΜΕ»

Τώρα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο πατέρας της καταγγέλλουσας ο οποίος είναι γιατρός, ανέφερε πως η κόρη του δεν του είχε μιλήσει ποτέ για την επίθεση που δέχθηκε από τον ηθοποιό το 2010. Για εκείνον, όπως είπε, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ίδιος πριν από ένα χρόνο άκουσε στα ΜΜΕ για τον Π. Φιλιππίδη. «Έβλεπα από την τηλεόραση αυτά που γινόντουσαν. Πήρα την κόρη μου ότι ο κ. Φιλιππίδης έχει θέματα. Και μου είπε ότι είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα. Έχω πάρει δικηγόρο. Στην αρχή το είδα κάπως. Αισθητικώς δε μου άρεσε. Όχι της κόρης μου, όλη η ιστορία. Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη κυρίως μετά το περιστατικό την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία», είπε ο πατέρας της κοπέλας, εξηγώντας πως ο ίδιος είχε μίλησε για εκείνη σε ένα φίλο του, ο οποίος την έστειλε με το βιογραφικό της στον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να εργαστεί στο θέατρο.

Ο μάρτυρας ανέφερε: «Της έκλεισε ραντεβού με τον Φιλιππίδη κι εκείνη γύρισε ενθουσιασμένη. Της έδωσε κάποιο ρόλο, θα έκανε αντικατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω της είπε θα την προωθήσει και στο Mega. Είχε περάσει και οντισιόν από το mega και μετά της είπαν ότι δεν την παίρνουν».

Πρόεδρος: Τι σας είπε για το ρόλο στο θέατρο;

Μάρτυρας: Είχε γυρίσει ενθουσιασμένη, αλλά μετά από κάποιο διάστημα είπε ότι δεν τον πήρε το ρόλο.

Πρόεδρος: Σας είπε για ποιο λόγο δεν την πήραν;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν στεναχωρημένη, μελαγχολική, αντιδρούσε παράξενα. Πήγαινε να πάει κάπου και επέστρεφε σπίτι. Απευθύνθηκα σε ένα ψυχίατρο συνάδελφο για να τη βοηθήσει. Την εξέτασε και της έδωσε αντικαταθλιπτικό. Το πήρε περίπου τρεις μήνες. Για να τη βοηθήσω την έστελνα με μια φίλη μου να βλέπει παραστάσεις στην Επίδαυρο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτός ήθελε να κάνει μια παράσταση με νέους ηθοποιούς. Τους είπα ότι θα αναλάβω σαν παραγωγός το concept. Κι έτσι έγινε.

Πρόεδρος: Τι σας είπε η κόρη σας για το επίδικο περιστατικό;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι προσπάθησε να την ασελγήσει. Ότι προσπάθησε να της κατεβάσει το κολάν. Εκείνη αντέδρασε. Μου είπε ότι ήταν στιβαρός και της άφησε μελανιές στο σώμα.

Πρόεδρος: Σας είπε αν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να επηρεάσει την καριέρα της στην τηλεόραση;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι την ενοχλούσε από το τηλέφωνο σεξουαλικά. Μου είπε ότι της είπε «εγώ κάνω ότι θέλω, δε θα ξαναβγείς στο Mega, αν αλλάξεις γνώμη θα δεις τι θα κάνω». Αυτό πάει να πει ότι της είπε πως «η καριέρα σου όσο περνάει από μένα δε θα τη δεις ποτέ».

Πρόεδρος: Η σχέση σας με την κόρη σας εκείνη την περίοδο;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλές οι σχέσεις μας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν σας το είπε το 2010;

Μάρτυρας: Ντρεπόταν γι’ αυτό που της συνέβη και για το επάγγελμα της. Δεν ήθελε να υποβιβάσει το χώρο της. Αν μου το έλεγε το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να την πάρω από αυτό το χώρο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες