Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στη Διάσκεψη των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών στη Χάγη

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συμμετείχε στη Διάσκεψη των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (European Police Chiefs Convention) έτους 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της EUROPOL, στη Χάγη Ολλανδίας, κατά το χρονικό διάστημα 4 με 5 Οκτωβρίου 2022.

Στη Διάσκεψη, η οποία φιλοξενήθηκε από τη EUROPOL, από κοινού με την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., συμμετείχαν Αρχηγοί, Επικεφαλής και εκπρόσωποι των Αρχών Επιβολής του Νόμου των κρατών μελών της Ε.Ε., Τρίτων χωρών καθώς και Οργανισμών και Υπηρεσιών της Ε.Ε., αλλά και Διεθνών Οργανισμών.

Κύριο αντικείμενο της Διάσκεψης αποτέλεσε η ενίσχυση της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης διαφόρων εκφάνσεων του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων:

  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και τελωνείων στα ακόλουθα επιχειρησιακά επίπεδα: Στρατηγικές έρευνες για το εμπόριο, πόλεμος στην Ουκρανία – ο ρόλος των Αρχών Επιβολής του Νόμου.
  • Η Ανθεκτικότητα της Επιβολής του Νόμου στο νέο παγκόσμιο σενάριο: Με ποιον τρόπο οι πρόσφατες κρίσεις (πανδημία COVID 19, κρίση στο Αφγανιστάν, σύρραξη στην Ουκρανία) άλλαξαν το παγκόσμιο σκηνικό ασφάλειας – Νέες ευκαιρίες που απορρέουν από τον Κανονισμό της EUROPOL.
  • Εγκλήματα και απαντήσεις στον κυβερνοχώρο. Μεγάλα δεδομένα (μεγάλα και σύνθετα σύνολα δεδομένων) – τρόπος βελτίωσης των δυνατοτήτων των Αρχών Επιβολής του Νόμου. Καινοτομία – αστυνόμευση στο «Metaverse».

Επίσης, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν διμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς της Ισπανικής Αστυνομίας Guardia Civil, της Ρουμανικής Αστυνομίας, τον Υποδιευθυντή της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (DSS) και την Επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες