Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Βασίλη Πάλμα στη Λευκωσία.
Ο Δένδιας συναντάται στο Προεδρικό Μέγαρο και με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο διατηρούν προσωπική επαφή από την περίοδο που συνεργάστηκαν ως υπουργοί εξωτερικών.
Τόσο ο Νίκος Δένδιας όσο και Βασίλης Πάλμας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους προέβησαν σε αναρτήσεις στο Χ, αναφέροντας πως συζήτησαν θέματα συνεργασίας Αθηνών – Λευκωσίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Άμυνα.
Συναντήθηκα σήμερα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για την κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και με φίλες… pic.twitter.com/FI5lJLAPU0
— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 5, 2025