31 C
Athens
28.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
More

  Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης διέγραψε Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη – Του απάντησαν με ευθείες βολές


  Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε αργά το βράδυ της Δευτέρας μέσω twitter ο Στέφανος Κασσελάκης τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη.

  Στο κείμενο του, με το οποίο απαντά στα «πυρά» που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».


  Στην ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

  Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

  Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. ‘Αλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».


  Σκουρλέτης μετά την διαγραφή: Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα

  Άμεση ήταν η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη. Μιλώντας στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό», αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

  «Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί», πρόσθεσε.

  Βίτσας: Μην δίνετε σημασία, η Αριστερά θα συνεχίσει

  Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε τη διαγραφή του, αρχικά, μέσω Facebook. «Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», έγραψε.

  Στη συνέχεια μιλώντας στο Kontra ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς δεν αξίζει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για όλα όσα παλεύει η αριστερά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αν με καλέσει κάποιο όργανο, θα πάω. Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε, δε σημαίνει ότι έχει νομιμοποίηση από όλες τις άλλες λειτουργίες του κόμματος.

  Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό όνομα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής, ήταν τα πιο δύσκολα και εργώδη της ζωής μου. Είμαι από 17 χρονών στον ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ηγεσία όχι».  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ