Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την απόδοση φόρου τιμής στα Ίμια

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήδη είχε εγκρίνει, από τις 17 Ιανουαρίου 2022, την κατάθεση στεφάνου και την παρουσία ολιγομελούς αντιπροσωπείας στελεχών στην τελετή για την επέτειο των Ιμίων από τον Δήμο Καλύμνου την 30ή Ιανουαρίου 2022, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε την 31η Ιανουαρίου 2022. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Απόδοση φόρου τιμής στα Ίμια».
«Στην τελετή», συνέχισε ο υπουργός, «παρέστη ο ανώτερος διοικητής Φρουράς με αντιπροσωπεία στελεχών, τμήμα απόδοσης τιμών με επικεφαλής, τμήμα στρατιωτικής μουσικής και στρατονόμος για την επίδοση στεφάνων».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων επί της απόδοσης φόρου τιμής στους πεσόντες στα Ίμια συνίσταται στα ακόλουθα:
– Στο Μνημείο των τριών πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, όπου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στο νησί, κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής, τη 12η Φεβρουαρίου 2022.
– Στο αρχιερατικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε για τον αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο από τον Δήμο Πειραιά με συμμετοχή του αρχηγού Στόλου, ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όπου έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνου.
– Στην επιμνημόσυνη δέηση για τον πλοίαρχο Έκτορα Γιαλοψό, που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας την 20ή Φεβρουαρίου 2022, με συμμετοχή αντιπροσωπείας και κατάθεση στεφάνου, με μέριμνα ανώτερου διοικητή Φρουράς.
– Στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε στο μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, που έχει εγερθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με συμμετοχή αντιπροσωπείας.
«Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός, «αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές στους πεσόντες στα Ίμια, όπως τιμάται με μέριμνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η μνήμη όλων των ηρώων που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τα υψηλά ιδανικά του ελληνικού Έθνους».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες