Ο ψευτογιατρός παραδέχτηκε ότι διέκοψε φάρμακα σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε ένα από τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής παραδέχεται ότι διακόπηκαν τα φάρμακα από ασθενή.

«Προσπαθούμε να το ισιώσουμε και το πρώτο πράγμα, ένα από τα πράγματα που κάνουμε και… για να ισιώσει, είναι ότι αυτή τη στιγμή και το καταλαβαίνετε και μόνοι σας δεν παίρνει κανένα φάρμακο. Οποιονδήποτε νευρολόγο και να είχατε αυτή τη στιγμή θα της έδινε ένα φάρμακο και θα την έριχνε συνέχεια», ακούγεται να λέει ο ψευτογιατρός σε μητέρα ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του Alpha. Όμως η εκδοχή που ο ίδιος παρουσίασε στις Aρχές είναι διαφορετική:

«Ουδέποτε συστήθηκα ως γιατρός νευρολόγος. Παρείχα μόνο υπηρεσίες φυσιοθεραπείας δεδομένου ότι είμαι γνωστός φυσιοθεραπευτής και η εργασία μου επικεντρώνεται στη φυσιοοθεραπεία και μόνο. Τόσο η ασθενής όσο και οι συγγενείς της γνώριζαν την ακριβή επαγγελματική μου ιδιότητα».

Στο βίντεο, η μητέρα της ασθενούς ακούγεται απογοητευμένη και σε αδιέξοδο, καθώς το παιδί της δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση. Μάλιστα, αναφέρει στον ψευτογιατρό τα χρηματικά ποσά που έχει καταβάλει, τα οποία ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Ο 66χρονος παραδέχεται ότι πήρε τα χρήματα, παρόλο που και για αυτό παρουσιάζει διαφορετική εκδοχή στις Αρχές, ισχυριζόμενος ότι έλαβε περίπου 16.000 ευρώ για φυσιοθεραπείες.

«Οι δικές μου απολαβές περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στα ποσά που συμπεριελάμβανα πάντοτε στις χορηγούμενες από εμένα νόμιμες αποδείξεις. Οι αμοιβές μου κατατέθηκαν στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Ουδέποτε έλαβα χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε ο ψευτογιατρός.

Για την οικογένεια ο 66χρονος είχε συστηθεί ως νευρολόγος, ενώ κατά τον ίδιο είχε συστηθεί ως φυσιοθεραπευτής, όμως η ασθενής έκανε φυσιοθεραπείες με άλλη επαγγελματία του κλάδου όσο την είχε αναλάβει ο ίδιος. Μάλιστα, υποδεικνύει στη μητέρα τι πρέπει να δουλέψει η ασθενής με τη φυσιοθεραπεύτρια.

Η τελευταία αναφέρει: «Έγινε ένα ραντεβού με τον κ. Τριανταφύλλου, τον θεράποντα ιατρό, στο σπίτι του, προκειμένου να πάρω οδηγίες σχετικά με το πρόγραμμα. Δεν μου είπε κάτι παραπάνω, από αυτά που ήδη έκανε, αντίθετα πολύ λιγότερα. Τον ρώτησα για τη θεραπεία και αντί για απάντηση με ρώτησε αν έχω δει μέχρι τώρα να θεραπεύεται η σκλήρυνση κατά πλάκας. Του απάντησα αρνητικά και τότε ο ίδιος μου είπε ότι “τώρα θα δεις να θεραπεύεται πλήρως η σκλήρυνση κατά πλάκας”. Όπως ο ίδιος έλεγε, η θεραπεία δεν είναι διαδεδομένη λόγω του ότι είναι πολύ ακριβή».

«Απέσπασε από τον πατέρα μου 80.000 ευρώ»

«Απέσπασε από τον πατέρα μου 80.000 ευρώ», καταγγέλλει από την πλευρά της η κόρη ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού. Όπως αναφέρει η ίδια, ο πατέρας της είχε ένα ισχαιμικό επεισόδιο και ήταν ημιπληγικός. Ο 66χρονος του έκανε φυσιοθεραπεία, η οποία βοήθησε τον ασθενή, όμως παράλληλα άρχισε να μιλάει στην οικογένεια και για τα βλαστοκύτταρα και την κλινική στη Γερμανία.

«Ακούω συνέχεια την ίδια ιστορία, όπως και εγώ τότε το 2008», αναφέρει χαρακτηριστικά η κόρη του θύματος της απάτης. «Τα έλεγε τόσο ωραία, ήταν τόσο όμορφα οργανωμένα που μέχρι και εμείς τον πιστέψαμε», αναφέρει η γυναίκα, η οποία τόνισε ότι τα χρήματα που κατέβαλε η οικογένειά της ήταν μετρητά.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες