Ο Τραμπ σχεδιάζει την κατάργηση των αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων

Την απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων που έχουν άρωμα, όπως μέντας και μενθόλης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άλεξ Αζάρ.
Ο Τραμπ δήλωσε πως η Ουάσιγκτον προτίθεται να «καθαρίσει την αγορά από ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση» λόγω της ευρύτατης χρήσης τους από ανηλίκους, την οποία αποκάλεσε επιδημία. Οι επιπτώσεις στην υγεία των νέων αυξάνουν τις ανησυχίες καθώς το ένα τέταρτο των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στις ΗΠΑ έχει καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά σε βάθος 30 ημερών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα που διαθέτει το υπουργείο.
Έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότερα από 450 περιστατικά ερευνώνται ώστε να αποσαφηνιστεί ποια είναι η αιτία ή οι αιτίες των προβλημάτων.
Ο υπουργός Υγείας Αζάρ ανέφερε οτι τα στατιστικά φανερώνουν πως η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από την νεολαία «αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και δεν θα κάτσουμε άπραγοι».
Διευκρίνισε πως οι Αρχές εάν διαπιστώσουν ότι οι νέοι μετά την απαγόρευση γεύσεων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην τυπική γεύση καπνού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και αυτή τη χρήση. Το κέντρο πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ έχει συστήσει στους χρήστες να αποφεύγουν για την ώρα την χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και αγορά εμπορευμάτων από μη εγκεκριμένους πωλητές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες