Ο Ζελένσκι πρότεινε στην G7 τρία βήματα για να αντιμετωπισθεί η ρωσική εισβολή

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος, ζήτησε από τους ηγέτες της G7, κατά την διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο της G7, να μην δώσουν προνόμια στη Ρωσική Ομοσπονδία και σε άλλους παραβάτες του διεθνούς δικαίου και πρότεινε να γίνουν τρία απαραίτητα βήματα για να ξεπεραστεί η ρωσική επιθετικότητα, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom.

Ειδικότερα, ο Ζελένσκι απευθυνόμενος προς την σύνοδο της G7 είπε ότι «μπορεί η ομάδα σας των Επτά να γίνει όχι απλώς μια Μεγάλη ομάδα των Επτά, αλλά Μεγάλη ομάδα ειρηνοποιών», αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υλοποιηθούν τρεις προτάσεις της Ουκρανίας.

Πρώτον, πρέπει κάθε εβδομάδα να ενισχύονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι να σταματήσει τον πόλεμο και να επιστρέψει στην ειρήνη.

Δεύτερον, υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος, πρέπει να συμμετάσχετε στη δημιουργία ενός νέου συστήματος πραγματικών και αποτελεσματικών εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, για όλη την περιοχή, εγγυήσεων που θα μπορούν να σταματήσουν τον εισβολέα εντός 24 ωρών.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος χρειάζεται νέες αποτελεσματικές συμμαχίες, νέες αποτελεσματικές εγγυήσεις, και πρότεινε ως τρίτο βήμα την ταχύτερη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την λήξη του πολέμου, και την συμμετοχή των χωρών της G7 σε αυτή την ανοικοδόμηση.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες