Οι 4 όροι που θέτει το Κρεμλίνο για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τους όρους της θέτει χωρίς περιστροφές η Μόσχα για να τερματιστεί άμεσα η σύρραξη στην Ουκρανία.
Οι όροι του Βλαντιμίρ Πούτιν γνωστοποιήθηκαν από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγο πριν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών καθίσουν ξανά στο τραπέζι προκειμένου να διαπραγματευτούν για τρίτη φόρα.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία:
να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση,
να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα,
να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και
να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.
Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση αυτή του Πεσκόφ είναι μέχρι στιγμής η πιο σαφής δήλωση για τους όρους που θέλει να επιβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, η οποία διανύει τη 12η ημέρα της.
Πεσκόφ: «Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα», δεν έχει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις η Μόσχα από το Κίεβο
Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι οι επιθέσεις θα «σταματούσαν στη στιγμή» εάν ικανοποιούνταν αυτά τα αιτήματα.
Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκοφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίπτει οποιουσδήποτε στόχους για να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να προβάλει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.
«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί», δήλωσε.
Σε εξέλιξη ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων
Η σκιαγράφηση των απαιτήσεων της Ρωσίας έγινε ενώ αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και την Ουκρανία ετοιμάζονταν να συναντηθούν για έναν τρίτο γύρο συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σήμερα το απόγευμα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες