Οι επιλεκτικές ΕΔΕ και η αφωνία της ΕΛ.ΑΣ σε προκλητικές «ελεγχόμενες διαρροές»

Μάρτυρες μιας ακόμη ελεγχόμενης διαρροής που αφορούσε φωτογραφίες των υπόπτων για την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου έγινε η κοινή γνώμη το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την εκτέλεση του 55χρονου άνδρα.

Η τακτική των διαρροών είναι θεμιτή αν μη τι άλλο, αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι η επιλεκτικές ΕΔΕ για δημοσιεύματα δημοσιογράφων, ειδικά για υποθέσεις που δεν είναι αρεστές στη φυσική και την πολιτική ηγεσία ενίοτε. Διότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να καλούνται οι λειτουργοί του Τύπου να παραθέσουν στοιχεία, αν είναι ποτέ δυνατόν να το κάνουν δηλαδή, σε αστυνομικά τμήματα στο πλαίσιο διαφόρων ΕΔΕ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και οι αστυνομικοί από την διαδικασία και την ίδια στιγμή, να υπάρχουν «ελεγχόμενες διαρροές» για πολύ σημαντικές υποθέσεις με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να παρουσιάζει χαρακτηριστική αφωνία.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη τακτική των «ελεγχόμενων» διαρροών έχει γίνει αντιληπτή όχι μόνο από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και από πλήθος αστυνομικών που έκπληκτοι σε πολλές περιπτώσεις, βλέπουν δημοσιεύματα για υποθέσεις που υποτίθεται πως δεν θα έπρεπε. Συνοψίζοντας, είναι καθήκον η έρευνα και η αποκάλυψη δεδομένων από τους δημοσιογράφους, καθώς τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό από την κοινή γνώμη, είναι όμως κατάφωρη αδικία που αντιτίθεται στην Ελευθεροτυπία οι ελεγχόμενες διαρροές εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων στον Τύπο.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες