Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «σημαντική μάχη» στη νοτιοανατολική Ουκρανία

Στρατηγός των ΗΠΑ προβλέπει μία «σημαντική μάχη», όπως τόνισε ο ίδιος, στη στη νοτιοανατολική Ουκρανία!

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κίεβο όμως μια σημαντική μάχη τις περιμένει στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια σημαντική μάχη μπροστά μας, κάτω στα νοτιοανατολικά, γύρω από το Ντονμπάς, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου οι Ρώσοι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν την επίθεση», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το ερώτημα του πώς θα τελειώσει όλο αυτό», πρόσθεσε.

Αποτελεσματικοί οι Ουκρανοί με τις νάρκες

Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις νάρκες, αναγκάζοντας τα ρωσικά τεθωρακισμένα να δίνουν μάχες σε περιοχές όπου είναι ευάλωτες στα αντιαρματικά όπλα με τα οποία εφοδίασαν το Κίεβο οι ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε τη μία μετά την άλλη, τις φάλαγγες των ρωσικών οχημάτων, να καταστρέφονται. Επομένως, οι αντιαρματικές και οι νάρκες κατά προσωπικού είναι πολύ αποτελεσματικές», κατέληξε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες