24.6 C
Athens
22.3 C
Thessaloniki
Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
More

  Οι πρώτες αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τις νέες ποινικές διώξεις- Τι αναφέρει ο δικηγόρος της (βίντεο)


  Για καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου κάνει λόγο ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, διαψεύδει όσα ακούστηκαν σε διαδικτυακή συζήτηση, ενώ ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες, των τριών νεκρών παιδιών και της μητέρας τους που κατηγορείται για τους θανάτους των παιδιών της.

  Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε με ανακοίνωσή του τα όσα ακούστηκαν στο Twitter από τους Πέτρο Κουσουλό και Θανάση Κατερινόπουλο σε διαδικτυακή συζήτηση, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.


  Η ανακοίνωση του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου

  «Αναφορικά με την διαδικτυακή συζήτηση που έλαβε χώρα στο τουίτερ την 29/7/2022 με διοργανωτές τους κ. Πέτρο Κουσουλό και Θανάση Κατερινόπουλο και με την αναφορά που έγινε σχετικά με την δήθεν “άποψη που φέρομαι να έχω σε σχέση με την πελάτισσά μου Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεσή της” και αναφορικά με τον υπαινιγμό που διατυπώθηκε περί πλημμελούς ασκήσεως των καθηκόντων μου, διαψεύδω κατηγορηματικά και απερίφραστα κάθε σχετική αναφορά.

  Η αποκλειστική σκοπιμότητα τέτοιων υπαινιγμών είναι η αμφισβήτηση των υπερασπιστικών ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ισχυρισμών που τίθενται με ευπρέπεια και σαφήνεια. Στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση, πέραν της καταπάτησης κάθε τεκμηρίου αθωότητας της κατηγορουμένης – εντολέως μου, ανακοινώθηκε προκαταβολικά και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας, γεγονός που αποδεικνύει την επικοινωνία της Εισαγγελικής Αρχής με συγκεκριμένους δημοσιογράφους που φαίνονται να είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων και να ανακοινώνουν τα διαφορετικά στάδια μίας ποινικής διαδικασίας η οποία, ωστόσο, βάσει του νόμου, είναι μυστική.

  “Μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες της Ρούλας και των 3 παιδιών”

  Τέλος, σε σχέση με την συνεχιζόμενη δημοσίευση φωτογραφιών τόσο της εντολέως μου όσο και των παιδιών της σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σας γνωστοποιώ ότι έχω λάβει εντολή από την ίδια να ζητήσω την παύση κάθε σχετικής δημοσίευσης, καθώς και την άσκηση, για λογαριασμό της, όλων των δικαιωμάτων που της παρέχει ο νόμος, στην περίπτωση που εξακολουθήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο.


  1-8-2022 ΟΘΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

  «Η Ρούλα αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού»

  Λίγο αργότερα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στον ΑΝΤ1 για την στάση που θα κρατήσει η 33χρονη μετά τις νέες διώξεις.

  Σε ερώτηση για το πώς νιώθει η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δικηγόρος της είπε: «Αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού, ότι βρίσκεται σε καθεστώς δημόσιας διαπόμπευσης, αισθάνεται ότι αδικείται και ότι αδικείται σε σχέση με την εικόνας της, όπως εκείνη βγαίνει από τα ΜΜΕ».

  Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα παιδιά της, βίωσε την απώλειά τους και τώρα έρχεται στη θέση της κατηγορούμενης για τον θάνατό τους.

   

  Νέα δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

  Από τους Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου ασκήθηκε σήμερα νέα ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονη Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

  Οι δύο εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα που διενεργούσαν και έκριναν ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

  Ένα από τα βασικά ευρήματα στα οποία στηρίχθηκε η νέα δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρια. Την ίδια στιγμή, επιβαρυντικά για την Ρούλα Πισπιρίγκου λειτούργησε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας, αλλά και ότι φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας. Δηλαδή υπάρχει ίδιος τρόπος με τον οποίο λειτούργησε.

  Ως προς το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

  Σύμφωνα με τις ιατρικές καταθέσεις το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

  Ακόμη, επιβαρυντικό ήταν τα σημάδια αίματος που ανιχνευτήκαν στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας, στοιχείο που οδήγησε του εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της Ίριδας, ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας, όπως και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ