Ολόκληρη η μήνυση του δημάρχου Κυθήρων για την πυρκαγιά του 2017 μετά τις αποκαλύψεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ο Δήμος Κυθήρων δια του δημάρχου του Ευστράτιο Χαρχαλάκη κατέθεσε μήνυση για την αδράνεια του Πυροσβεστικού Σώματος το καλοκαίρι του 2017, όταν η πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού.
Η μήνυση κατατέθηκε μετά τους αποκαλυπτικούς απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα μεταξύ του πρώην αρχηγού του Π.Σ. Βασίλη Ματαθαιόπουλου και του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λίοτσιου, σχετικά με το πόρισμα του τελευταίου για την φωτιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.
Όπως είναι γνωστό στις συνομιλίες αυτές ακούγεται ο κ. Ματθαιόπουλος να απειλεί και να εκβιάζει τον κ. Λιότσιο προκειμένου να συντάξει πόρισμα στο οποίο να μην καταλογίζει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, στους τότε υπεύθυνους του ΠΣ και της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ. Παράλληλα, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ο κ. Ματθαιόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα στον κ. Λιότσιο το παιχνίδι που παίχτηκε, για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, που τον άφησε και στα Κύθηρα και στη Μάνη χωρίς εναέρια μέσα.
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ήδη έχουν ανασυρθεί από το αρχείο οι δικογραφίες για την φωτιά στα Κύθηρα και την Μάνη το καλοκαίρι του 2017.
Με την μήνυσή του ο δήμαρχος Κυθήρων μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επίμαχες συνομιλίες ζητεί από την Εισαγγελία Πειραιά «τον ποινικό έλεγχο των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεων, καθώς και όσων τυχόν προκύψουν από την προδικασία, και την ποινική δίωξη και τιμωρία κάθε τυχόν υπαίτιου προσώπου, όπως ο νόμος ορίζει».
Δείτε εδώ ολόκληρη τη μήνυση
Διαβάστε και:
Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς
Με ποια στοιχεία ο ανακριτής ζητά να διωχθούν για κακουργήματα οι 20 κατηγορούμενοι για το Μάτι

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

18 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες