Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης της Δημοτικής Αστυνομίας από στελέχη της Πυροσβεστικής

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των στελεχών της, της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης των συνεργασιών με λοιπές υπηρεσίες και φορείς, ενδυναμώνει την ήδη εξαιρετική συνεργασία της με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στο πλαίσιο αυτό,  πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών ο Α’ κύκλος εκπαίδευσης των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας που απασχολούνται στην ομάδα δικυκλιστών που διαθέτει η Υπηρεσία. Το πεδίο εκπαίδευσης αφορούσε κυρίως τη χρήση των φορητών πυροσβεστικών μέσων, την επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς στο προαύλιο χώρο του Π.Σ με πραγματική φωτιά.Tο ακολουθούμενο πρωτόκολλο άμεσης ενημέρωσης του Π.Σ. για την ύπαρξη πυρκαγιάς που εντοπίζουν κατά την περιπολία τους σε περιοχές της Αθήνας, καθώς και τους ενδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν λόγω της ευελιξίας που διαθέτουν και μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων για την άμεση απόκριση στο σημείο της πυρκαγιάς. Οι εκπαιδεύσεις έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Χρήστο Συμιακάκη και τον εκπαιδευτή αξιωματικό κ. Πέτρο Μαρινόπουλο, καθώς και τα λοιπά στελέχη του Π.Σ. για την εξαιρετική εκπαίδευση και τη διαχρονική συνεργασία μας. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων και επιτελικά στελέχη της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες