Ώρα να σπάσει αυγά ο Δένδιας

Ψάχνουν, ψάχνουν στο ΥΠΕΞ, αλλά δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί για την κάλυψη των σημαντικών θέσεων που αδειάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του paron.gr.
Yπάρχει γενική απροθυμία για την ανάληψη πόστων όπως η πρεσβεία στην Άγκυρα, η οποία αυτήν την περίοδο προσομοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα» και πάντως δεν ενδείκνυται για αγρανάπαυση.
Οι δυσκολίες στην εξεύρεση προσώπων δείχνει και τη λειψανδρία που υπάρχει στο ΥΠΕΞ, στην οποία έχει οδηγήσει μια λανθασμένη πολιτική ανάδειξης στελεχών τα τελευταία χρόνια. Οι ρουσφετολογικές και πελατειακές σχέσεις, οι οποίες αποτελούσαν συχνά και το βασικό κριτήριο για τις τοποθετήσεις, καθώς και η περιθωριοποίηση των διευθύνσεων και των ίδιων των πρεσβειών ήταν αποτέλεσμα συγκεντρωτισμού στο γραφείο του εκάστοτε υπουργού ή γενικού γραμματέα.
Ο κ. Δένδιας έχει την ευκαιρία να σπάσει αυγά και, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν, καθώς για τα σημαντικά πόστα λόγο θα έχει και το Μέγαρο Μαξίμου, να δώσει την ευκαιρία σε νέους διπλωμάτες που έχουν τα προσόντα και τη διάθεση να προσφέρουν. Πόστα όπως η Άγκυρα, η ΜΑ ΝΑΤΟ, η ΜΑ ΟΗΕ πρέπει να στελεχωθούν με μη συμβατικά κριτήρια, διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτε περισσότερο από ανακύκλωση προσώπων και προβλημάτων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες