24.4 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
More

  Η ώρα της ετυμηγορίας στη δίκη του «ψευτογιατρού» – Το δικαστήριο ανακοινώνει την απόφασή του για τον «Dr Kontos» και τους συγκατηγορουμένους του  Tην απόφαση δικαστών και ενόρκων για κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οποίες αφορούν σε ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος ασθενών, κατά βάση καρκινοπαθών, αναμένεται να ακούσει σήμερα ο «ψευτογιατρός» ή αλλιώς ο ….Dr Kontos, όπως ο ίδιος συστήνονταν στα ανυποψίαστα θύματά του.

  Η ανακοίνωση της τελικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται έπειτα από μακρά αποδεικτική διαδικασία (η δίκη έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο) και ενώ στο ακροατήριο έχουν καταθέσει δεκάδες θύματα και συγγενείς θυμάτων.


  Από την πλευρά του, ωστόσο, ο 50χρονος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του στο δικαστήριο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οι οποίες τον θέλουν να χορηγεί σε ασθενείς με καρκίνο διάφορα μαντζούνια και άλλες αμφιλεγόμενες ….θεραπείες, πείθοντας τους μάλιστα να διακόψουν τις θεραπείες που οι γιατροί τους είχαν συστήσει και να ακολουθήσουν τις δικές του.

  Από τη δράση του αυτή κατέφερε να τους αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά.

  «Δεν είμαι δολοφόνος» είχε πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος, δηλώνοντας βοτανολόγος με φήμη τόσο μεγάλη, που είχε ξεπεράσει, όπως είχε πει, τα σύνορα του Αγίου Όρους!

  Ωστόσο, «καταπέλτης» για τη δράση του κατηγορουμένου ήταν στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου για ένα μεγάλο μέρος των πράξεων για τις οποίες δικάστηκε, μεταξύ αυτών και οι ανθρωποκτονίες δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.


  «Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς του ως όργανα. Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός.

  Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του», είχε αναφέρει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας για τον ….Dr Kontos, για να προσθέσει ακόμη τα εξής: «Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν.

  Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα… Ο Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεση του και εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία της ή να κάνει άλλες».

  Ακόμη ο εισαγγελικός λειτουργός, είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του: «Ο κατηγορούμενος συστήνεται σχεδόν σε όλους ως γιατρός. Οι ειδικότητες δεν είναι όλες ίδιες (νευρογκολόγος, νευροχειρουργός κ.λπ.) αλλά σχετίζονται σχεδόν όλες με τον καρκίνο.

  Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει.

  Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητας. Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού.

  Ο Νικ. Κονταστάθης φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φορώντας ακριβό κουστούμι και έχοντας ακριβό αυτοκίνητο. Άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με έτερους γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

  Κανόνιζε να δίνει ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα. Προέβαλε τον εαυτό του ως επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς με έδρα την Ελβετία. Με κάθε ευκαιρία ανέφερε πως είχε σώσει πολλούς ασθενείς μεταξύ των οποίων ο Σουμάχερ, η Γιάννα Αγγελοπουλου, ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας. Έλεγε ότι έχει θεραπεία για λίγους και ότι φαρμακοβιομηχανίες κυνηγάνε να τον σκοτώσουν».

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τον «ψευτογιατρό» στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και άλλα πρόσωπα, συνολικά, 16 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

  Για τα πρόσωπα αυτά ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ