Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που προκάλεσε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε νωρίτερα το Σάββατο σε δασική έκταση στην περιοχή του Αλμυροποτάμου, στον Δήμο Καρύστου.
Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί, εξέλιξη που επιτρέπει στις δυνάμεις πυρόσβεσης να επικεντρώνονται στην πλήρη αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και στην ασφάλιση της περιμέτρου.
Στο πεδίο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Συγκεκριμένα, συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με τη συνδρομή πέντε ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 4ης, της 10ης και της 20ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, καθώς και 35 πυροσβεστικά οχήματα.
Καθοριστική υπήρξε η συμβολή των εναέριων μέσων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού εννέα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είχε αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων επιχειρήσεων.
Παράλληλα, πολύτιμη υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα οποία συνδράμουν στις προσπάθειες περιορισμού και πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

