Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/6) σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάκα του δήμου Λαυρεωτικής. Χάρη στην ταχεία επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά οριοθετήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας την επέκτασή της.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 75 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 20 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν επίσης υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθούσε την εξέλιξη του πύρινου μετώπου μέσω drone, το οποίο παρείχε συνεχή εικόνα με οπτική και θερμική κάμερα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρά τη γρήγορη εξέλιξη της φωτιάς, οι δυνάμεις που επιχειρούσαν κατάφεραν να την περιορίσουν έγκαιρα. Από το περιστατικό δεν απειλήθηκαν κατοικίες ή κρίσιμες υποδομές.
Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διερευνώνται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

