Ως ύποπτος σήμερα στις εισαγγελείς ο πατέρας Αντώνιος – Οι δικηγόροι του αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα

Η ώρα των εισαγγελέων έφτασε για τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης ποινικής έρευνας για σεξουαλικές κακοποιήσεις νεαρών αγοριών αλλά και για σκληρές σωματικές και ψυχολογικές κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος άλλων νέων που φιλοξενούνταν ή φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της ΜΙΚΟ, η οποία λειτουργεί υπό νέα διοίκηση.

Ειδικότερα, σήμερα οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου αναμένεται να προσέλθουν στα γραφεία των δυο εισαγγελέων ανηλίκων Αικατερίνης Κοπελάκη και Δάφνης Κυριακής Τσίχλη και να καταθέσουν έγγραφο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων εκ μέρους του πατρός Αντωνίου, ο οποίος και έχει κληθεί ως ύποπτος για τέλεση ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος. Δύσκολα ο ίδιος ο ιερέας θα εμφανιστεί στο εισαγγελικό γραφείο καθώς έχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του.

Ειδικότερα, οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων έπειτα από ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης απέστειλαν κλήσεις σε οχτώ συνολικά πρόσωπα για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος κλήθηκε ως ύποπτος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση μετά τις καταγγελίες δυο εφήβων, ηλικίας 19 και 15 ετών,  για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Κρίθηκε ακόμη ότι ο ίδιος είχε δώσει την  εντολή στους συνεργάτες του να ακολουθούν τιμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών (ξυλοδαρμοί, απομόνωση, καταναγκαστική εργασία, κ.ά) ώστε αυτά να …σωφρονιστούν. Κατά συνέπεια, ο ιερέας κλήθηκε ως ύποπτος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων.

Τώρα, με αναλυτικό υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στις εισαγγελείς ο πατέρας Αντώνιος, θα αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, μια προς μια τις σε βάρος του καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι πίσω από αυτά κρύβονται ιδιοτελή συμφέροντα.

Επίσης ως ύποπτοι για το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων έχουν κληθεί για σήμερα από τις δυο εισαγγελείς και τέσσερις εργαζόμενοι στη Κιβωτό του Κόσμου. Σε βάρος τους υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις που περιγράφουν  σωματική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της ΜΚΟ.

Και οι συγκεκριμένοι εμπλεκόμενοι αναμένεται να δώσουν τις εξηγήσεις τους με την κατάθεση έγγραφων υπομνημάτων στις δυο εισαγγελείς. Μετά την παροχή των εξηγήσεων η αρμόδια εισαγγελική αρχή θα αξιολογήσει το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις εξηγήσεις των υπόπτων προκειμένου να αποφασίσουν αν, πόσα και ποια από τα ποινικά ελεγχόμενα πρόσωπα θα βρεθούν στη θέση του κατηγορούμενου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες