Ουκρανία: Χάκερ παρεισφρέουν σε κυβερνητικούς ιστοτόπους και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί συνθηκολόγησης

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χάκερ έχουν εξαπολύσει ηλεκτρονική παρείσφρηση σε ιστότοπους της τοπικής κυβέρνησης για να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις ότι το Κίεβο έχει συνθηκολογήσει και ότι υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με τη Μόσχα.
Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικής Επικοινωνίας και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε άγνωστος αριθμός επίσημων ιστοτόπων “περιφερειακών αρχών και τοπικών κυβερνήσεων” έχει πέσει θύμα ηλεκτρονικής παρείσφρησης και χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση “ψεμάτων” σχετικά με μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Η Υπηρεσία τόνισε ότι «ο εχθρός» είναι υπεύθυνος για την ευρεία εξάπλωση των χάκερ.
Η Υπηρεσία πως δεν απάντησε άμεσα για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν κατέστη σαφές σε ποιους ιστότοπους αναφερόταν. Αρχές του Κιέβου κινητοποιούνται ταχέως για να αποτρέψουν αυτό που περιγράφουν ως ρωσικά μυθεύματα για τον πόλεμο.
Αρνείται η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί χάκερ
Η Ρωσία αρνείται ότι χρησιμοποιεί χάκερ για να πολεμήσει τους εχθρούς της, αλλά η χρήση κυβερνοκατασκόπων από το Κρεμλίνο σε επιχειρήσεις πληροφοριών έχει τεκμηριωθεί ευρέως στο παρελθόν.
Η ηλεκτρονική παρείσφρηση σε επίσημους ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή κυβερνητικούς λογαριασμούς για τη διάδοση παραπληροφόρησης έχει διαπιστωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές παρακολοθούν μια ομάδα χάκερ με την ονομασία “Ghostwriter”, η οποία κατηγορείται για ηλεκτρονική παρείσφρηση σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους για να μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις.
Ερευνητές και η ουκρανική κυβέρνηση έχουν συνδέσει στο παρελθόν χάκερ με τη Λευκορωσία, η οποία έχει προσφέρει την επικράτειά της ως εφαλτήριο για την εισβολή της Ρωσίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες