Ουκρανία: Το Κίεβο παρέλαβε τις σορούς 64 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Αζοφστάλ

Ουκρανός μαχητής μέσα στο Azovstal στην Μαριούπολη

Τις σορούς 64 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Μαριούπολη, παρέβαλε απόψε η Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το Κίεβο.

Δεν διευκρινίστηκε πόσοι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες επεστράφησαν στη Μόσχα.

«Η Ουκρανία παρέλαβε τις σορούς 64 ηρωικών υπερασπιστών του Αζοφστάλ για να τους κηδέψει με αξιοπρέπεια» ανέφερε το υπουργείο Επανενσωμάτωσης, που είναι αρμόδιο για τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.

Οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης που είχαν εγκλωβιστεί στο αχανές χαλυβουργείο Αζοφστάλ, παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ 16-20 Μαΐου, έπειτα από τρεις μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η ανταλλαγή έγινε στην περιοχή της Ζαπορίζια, χωρίς να διευκρινίσει το πότε ακριβώς. Στις αρχές του μηνός έγιναν άλλες δύο τέτοιες ανταλλαγές, κατά τις οποίες η Ουκρανία παρέλαβε τις σορούς 210 στρατιωτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία ανταλλαγής υλοποιείται με βάση τους κανόνες της Σύμβασης της Γενεύης που αφορά τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες