Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών: Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επιχείρηση στο πλοίο Moskva για να απομακρύνουν τα πτώματα

Το ρωσικό καταδρομικό Moskva

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι πραγματοποίησαν απόρρητη επιχείρηση για να απομακρύνουν τα πτώματα από το ρωσικό καταδρομικό Moskva το οποίο βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ρωσική ναυαρχίδα βυθίστηκε στις 14 Απριλίου, έπειτα από ένα «θρίλερ» με ανακοινώσεις και αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με επίθεση και φωτιά στο πλοίο. Οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν το πλοίο με πυραύλους Neptune, ενώ η Μόσχα παραδέχθηκε πως ξέσπασε φωτιά αλλά όχι ότι η ναυαρχίδα της δέχτηκε επίθεση.

Η Ρωσία δεν έχει παραδεχτεί έναν μεγάλο απολογισμό θυμάτων που έχει προκύψει από ρεπορτάζ και αναφορές της ουκρανικής πλευράς. Συγκεκριμένα, η Μόσχα έχει παραδεχτεί επίσημα μόνο έναν θάνατο.

Ωστόσο, οι στρατιωτικές πληροφορίες της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μια επιχείρηση, διαρκείας δύο εβδομάδων, με επτά σκάφη, έπειτα από τη βύθιση του πλοίου.

Τώρα, αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών ισχυρίζεται ότι το πλήρωμα του «Moskva» αφέθηκε στην τύχη του, και ότι οι Ρώσοι άφησαν τους ναύτες να πνιγούν, ενώ οι βαθμοφόροι έσπευσαν να διαφύγουν «σαν αρουραίοι».

Απόρρητη επιχείρηση «καθαρισμού» του Moskva, για να μην πέσει τίποτα σε χέρια τρίτης χώρας

«Απομάκρυναν τα πτώματα και αφαίρεσαν όλο τον απόρρητο εξοπλισμό», είπε ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας του Κιέβου. «Πήραν ό,τι δεν έπρεπε να πέσει στα χέρια μιας τρίτης χώρας».

Το κανάλι Telegram Ishi Svoikh πρόσθεσε: «Είναι εντελώς ασαφές τι συνέβη με τα πτώματα στη συνέχεια».

Παρόλο που η Μόσχα δεν παραδέχτηκε τον αριθμό των νεκρών, γονείς ναυτών που βρίσκονταν στο πλοίο απηύθυναν εκκλήσεις για να μάθουν κάτι περισσότερο σχετικά με την τύχη των παιδιών τους.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες