Πάκος: «Η κοινωνία έχει πάρα πολλά προβλήματα – Άνευ προηγουμένου αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας»

Ο Πρόεδρος Αστυνομικών Αθήνας Δημοσθένης Πάκος μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και την Αστυνομία, σημειώνοντας πως «αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας είναι άνευ προηγουμένου».

«Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι το οποίο είναι μάστιγα πλέον στην κοινωνία και το έχουμε αναδείξει. Χθες παρακολούθησα μία κόντρα μεταξύ δύο κορυφαίων πολιτικών παραγόντων που αφορά και την Αστυνομία. Είπε κάτι ο κ. Μαρακάκης πριν ότι εμείς σπρώξαμε τα φώτα πάνω της δημοσιότητας στον Μπάμπη και τη Ρούλα. Η κοινωνία έχει πάρα πολλά προβλήματα. Καλώς αναδεικνύουμε τον Μπάμπη και τη Ρούλα αλλά αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας στις υπηρεσίες, είναι άνευ προηγουμένου. Είναι άδειες, οι συνάδερφοι υποφέρουν και δεν μπορούν να προστατεύσουν τον πολίτη. Για να μπορεί να διαλευκανθεί ένα οποιοδήποτε έγκλημα σαν του Μπάμπη και της Ρούλας, πρέπει να υπάρχουν αστυνομικοί να το κάνουν και πρέπει επιτέλους να μην κινούνται όλα στον βωμό της δημοσιότητας. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για το πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα, ο κ. Πάκος είπε: «Έχει μία τετραετία-πενταετία που γίνεται το ίδιο πράγμα. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε η Νέα Δημοκρατία μετά τον ΣΥΡΙΖΑ πήγε να γυρίσει και να αλλάξει αυτό το πράγμα. Αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν ακούει κανείς. Έρχεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία κι εδώ, θα δούμε σκηνές από τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι συνάδερφοι που λένε ότι θα το λύσουν με αυτόν τον τρόπο, δεν θα το λύσουν, θέλει νομικά εργαλεία. Για να χαίρεται η κοινωνία πως η Αστυνομία έπιασε έναν δολοφόνο πρέπει να υπάρχουν αστυνομικοί για να το κάνουν και όχι να φυλάνε τοίχους. Ζητάμε πράγματα χωρίς να έχουν κόστος» ενώ στο σχόλιο του παρουσιαστή για το ότι «έχουμε 50.000 αστυνομικούς», απάντησε: «Έχουμε 50.000 αστυνομικούς, άρα κάτι λάθος γίνεται. Δεν είναι η αστυνομία για τον βωμό της επικοινωνίας».

Δείτε το βίντεο (από το 01:37:33) εδώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες