Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει τους ισχυρισμούς Μανιαδάκη για Στουρνάρα

Στην αντεπίθεση περνάει ο ελεγχόμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αμέσως μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews.gr, σύμφωνα με το οποίο η προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Στυλιανός Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας σε έγγραφό τους καταγγέλλουν πως ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας (και νυν κατηγορούμενος) στην υπόθεση της Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, τους είχε πει ότι «τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες»!
Το έγγραφο της κ. Τουλουπάκη και των δυο επικούρων εισαγγελέων Διαφθοράς εστάλη στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη που διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2019 και κατατέθηκε στους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου με αφορμή, όπως αναφέρουν οι τρεις εισαγγελείς, τη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα στον Άρειο Πάγο.
Συγκεκριμένα, οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς αναφέρουν για το N. Μανιαδάκη (που κατέθετε ενώπιόν τους για την υπόθεση της Novartis) τα εξής: «Μας είχε γνωστοποιήσει ότι τον κάλεσε σε γεύμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ο κύριος Στουρνάρας και, όπως μας ανέφερε, του είπε ότι γνωρίζει ότι είναι αυτός ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων. Τότε του είπε επί λέξει, σύμφωνα πάντα με όσα μας μετέφερε, ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους Εισαγγελείς και τους μάρτυρες. Εμείς στο άκουσμα αυτών των γεγονότων τον προτρέψαμε να πράξει τα νόμιμα εφόσον έκρινε ότι απειλείται».
Ακόμη, οι τρεις εισαγγελείς υποστηρίζουν για τον Ν. Μανιαδάκη: «Ωστόσο ήταν δύσκολο και δεν τον πιέσαμε γιατί κάτι τέτοιο θα συνεπάγονταν την αποκάλυψη της ταυτότητάς του. Η εικόνα που μας δόθηκε ήταν ότι ήταν έντρομος, ενώ μας είπε ότι δεχόταν και απειλητικά μηνύματα στο κινητό του. Τώρα μαθαίνουμε απ’ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι πράγματι ο κύριος Μανιαδάκης και ο κύριος Στουρνάρας, συναντήθηκαν κατά το διάστημα που ο πρώτος είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Έτσι την ίδια στιγμή που σε μας μετέφερε τον τρόμο του, ότι δήθεν απειλείται τόσο ο ίδιος όσο και εμείς, ταυτόχρονα ήταν σε συνεννόηση με τον κύριο Στουρνάρα προκειμένου να προκληθεί σε εμάς, φόβος κατά το χειρισμό της υπόθεσης».
«Πατώντας» τώρα σε αυτή την αναφορά των τριών εισαγγελέων, η οποία μάλιστα διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα – ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του κάνει λόγο για «παρακρατικές μαφιόζικες» μεθόδους και ζητεί τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει «άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία».
Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:
«Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.
Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.
Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.
Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες