Παρέμβαση του Μ. Σαλμά σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχωρά με σημερινή ανακοίνωσή της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ). Καταγγέλλει τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, που τον αφορά!
Όπως αναφέρει η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της ο κ. Σαλμάς χθες τηλεφώνησε πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλμαπο Σεβαστίδη και του ζήτησε να επισπευστεί εκκρεμής δικαστική υπόθεση που τον αφορά. Όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο κ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΔΕ ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον κ. Σαλμά και σε εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕ, ο κ. Σεβαστίδης κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον πρόεδρο όσο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην ανακοίνωσή της ΕΔΕ, χαρακτηρίζει τέτοιου είδους παρεμβάσεις «παράνομες και ατελέσφορες» και καλεί κάθε δικαστή και εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές
Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:
«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

Tags

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες