Παρούσα στη δίκη για το Ζακ Κωστόπουλο η Μάγδα Φύσσα – Ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις η αιτία θανάτου του 33χρονου

Με τη παρουσία της Μάγδας Φύσσα στο ακροατήριο και με την κατάθεση της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού η οποία διενήργησε τη νεκροψία στη σορό του Ζακ Κωστόπουλου, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η κυρία Φύσσα με την παρουσία της σήμερα στη δίκη θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους γονείς του 33χρονου και συνομίλησε μαζί τους.
Όπως είχε καταθέσει και ο συνάδελφός της Νίκος Καλόγρηας στο ακροατήριο (ο οποίος επίσης υπογράφει την ιατροδικαστική έκθεση) έτσι και η κυρία Μαριανού ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ότι η αιτία θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις.
Σύμφωνα με την επιστημονική άποψη των δυο ιατροδικαστών, οι οποίοι είχαν οριστεί από τον ανακριτή, είναι ότι οι αλλοιώσεις αυτές επήλθαν λόγω των κακώσεων που είχε υποστεί ο Ζακ Κωστόπουλος κατά την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018.
Βάσει βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, ένας περίοικος, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.
«Πολλά τα τραύματα»
«Ψάξαμε όλα τα πράγματα ένα προς ένα. Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου» είπε σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη η κυρία Μαριανού για να προσθέσει: «Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια Θεσσαλονίκη. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου».
Στη συνέχεια, η κυρία Μαριανού αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της και στο οργανικό στρες που συνέβαλε στο ισχαιμικό επεισόδιο.
Όπως ανέφερε, επικαλούμενη την πολυετή εμπειρία της έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο συναντάται αλλά όχι συχνά. Μάλιστα ρωτήθηκε και για το εάν προγενέστερη ασθένεια στο ήπαρ συνέβαλε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. «Υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους» απάντησε η ιατροδικαστής για να προσθέσει: «Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει».
Πολιτική Αγωγή: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;
Ιατροδικαστής: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα. Ούτε αποκρύψαμε κάτι ούτε τίποτα. Όλα είναι υπογεγραμμένα και μπορούν να ερωτηθούν ξεχωριστά ο κάθε επιστήμονας που υπογράφει.
Ακόμη η ιατροδικαστής κατέθεσε ότι η ιστολογική εξέταση δεν έδειξε κάποια βλάβη στην καρδιά του Ζακ Κωστόπουλου. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ισχαιμικό επεισόδιο να είχε ξεκινήσει ενώ ο 33χρονος βρισκόταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο.
Υπεράσπιση: Το στρες είναι η φυσική η ψυχολογική δύναμη που διαταράσσει ισορροπία. Οι εργώδεις προσπάθειες του θανόντος πριν τα χτυπήματα, όταν προσπαθούσε να βγει από το μαγαζί, εντάσσεται σε αυτό που λέτε στρες; Όταν σήκωνε τον πυροσβεστήρα των έξι κιλών, όταν χτυπάει την πόρτα να βγει… μπορείτε να αποκλείσετε το επεισόδιο να ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή;
Μάρτυρας: Όχι.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζωνιανά: «Μπούκαραν» ξανά στο χωριό μετά το 2007 – Πάνω από 50 αστυνομικοί – Εξιχνιάστηκε μεγάλη ζωοκλοπή!
Black Friday: Η μέρα που περίμεναν καταναλωτές και έμποροι – Οι 5 κανόνες για να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης!
Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη που είχαν δολοφονήσει για μία κάμερα (βίντεο)
Κορονοϊός: Εκκλησία στο Γκύζη πληρώνει τα rapid test σε ανεμβολίαστους πιστούς
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες