Πάτρα: Νέες τοξικολογικές για Μαλένα και Ίριδα

Νέες τοξικολογικές εξετάσεις θα γίνουν για Μαλένα και την Ίριδα, την ώρα που αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των παιδιών μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη. Όπως σημείωσε, έχει γίνει αίτημα στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, ώστε να διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος σε συντηρημένα δείγματα ιστών και από τα δύο άτυχα κορίτσια.

Ωστόσο, η κυρία Σαρδέλη αρνήθηκε να απαντήσει αν τα δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας έχουν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα. «Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν» τόνισε η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, υπογραμμίζοντας ότι στις περιπτώσεις παλαιότερων θανάτων, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

Τι ενδιαφέρει τους ειδικούς όταν κάνουν τοξικολογικές

«Πάντα αναλύουμε τα πράγματα, αναλόγως των πληροφοριών που έχουμε και στη χώρα μας δεν έχουμε τόσο καλή παράδοση να στέλνουμε σωστές πληροφορίες ο ένας στον άλλον» σημείωσε η κ. Σαρδέλη, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα μάθημα που θα πρέπει να λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται στον τομέα των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, η επιστήμονας του ΑΠΘ επανέλαβε ότι η κεταμίνη είναι μια δραστική ουσία που έχει πολύ σύνθετη μεθοδολογία παρασκευής. «Γι’ αυτό είναι ίδια αυτή που παρασκευάζεται για τα νοσοκομεία, όσο και αυτή που κυκλοφορεί παράνομα» υπογράμμισε η κ. Σαρδέλη.

«Όταν κάνουμε τοξικολογικές αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δραστική ουσία. Δεν έγινε άλλη ανάλυση, γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό» συμπλήρωσε. Τέλος, η Χρυσάνθη Σαρδέλη ανέφερε ότι «η ποσότητα κεταμίνης που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα ήταν πολλαπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου, ακόμα και όταν χρησιμοποιήσουμε τις μεγαλύτερες δόσεις», ενώ τόνισε ότι η έκθεση του κ. Ράικου και η οποία έχει σταλεί στον κ. Μπουζιάνη αναφέρει ακριβή ποσότητα κεταμίνης.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες