Πάτρα: Ο γιατρός της Τζωρτζίνας αποκαλύπτει πότε χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου και γιατρός της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με την κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί.

Ο κ. Ηλιάδης δήλωσε συγκεκριμένα στο «Χαμογέλα και Πάλι» πως, «τα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα π0ου δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή».

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας», συνέχισε, καταλήγοντας στο ότι «η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση».

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συμπλήρωσε σχετικά με την έκτακτη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνας: «Καταρχάς η κεταμίνη είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται όχι σε διάρκεια, αλλά στο περιβάλλον της εντατικής. Άνθρωποι ανίδεοι προσπαθούν να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά των γιατρών. Δεν θα δούμε ποτέ την κεταμίνη να χορηγείται σαν την αντιβίωση. Ο κ. Ηλιάδης μας λέει το πρωτόκολλο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει καταγραφεί η χρήση της. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Ο κ. Ηλιάδης μας λέει ότι, όταν κάποιος κάνει χρήση μίας αμπούλας την καταγράφει και την αντικαθιστά για να είναι σταθερή η παρουσία της στην εντατική θεραπεία».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τη δήλωση του γιατρού της Τζωρτζίνας σχετικά με την κεταμίνη. «Δεν έχω κάποια αντίρρηση από αυτά που είπε ο κ. Ηλιάδης. Δεν έχουμε κανένα λόγο αντιδικίας με τον γιατρό. Τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, αναγράφουν 2 ημερομηνίες , 11/4 και 5/6 , ότι χορηγήθηκε η κεταμίνη. Έχουμε μία ουσία που συνομολογείται ότι χορηγείται στις ΜΕΘ. Από το νοσοκομείο, στην αρχή βλέπουμε ότι δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει η κεταμίνη ως ουσία, ενώ μετά φαίνεται ότι τελικά υπάρχει. Δεν είναι μία ουσία που βρέθηκε ξαφνικά, ενώ υπήρχε από το νοσοκομείο η χορήγησή της. Δεν αμφισβητείται η ποσότητα, αμφισβητείται το ποιός χορήγησε την συγκεκριμένη ποσότητα, τα 6.9 mg, στην Τζωρτζίνα», ανέφερε αρχικά.

«Ακόμα και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν απαντήσεις, έχουν προσληφθεί ειδικοί για να δοθεί μία εικόνα για το τί έχει συμβεί, έχει προσληφθεί ειδική παιδοψυχολόγος για να ερμηνεύσει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. Επαγγελματικά, ως δικηγόρος της υπεράσπισης, δεν μπορώ να επικοινωνώ με έναν μάρτυρα κατηγορίας. Δημιουργείται ζήτημα εάν συμβεί αυτό. Ακούω τους ειδικούς, εμείς δεν αμφισβητούμε τα λεγόμενα του κ. Ηλίαδη, ωστόσο προκύπτει ότι η κεταμίνη δεν ήρθε από τον ουρανό, αλλά υπάρχει στις ΜΕΘ. Η διαδικασία της διαδρομής της κεταμίνης είναι κάτι που ερευνάται», συμπλήρωσε.

Για δημοσίευμα που αναφέρει την εύρεση ουσίας στην Μαλένα, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως, «δεν γνωρίζω για ίχνη ουσίας στη Μαλένα. Το ακούω από εσάς για πρώτη φορά. Οι πληροφορίες είναι πάντα τόσες πολλές και χρειάζεται να ερευνήσουμε την αλήθεια όλων αυτών» ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Έχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες