Πάτρα: Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, τα «ίχνη ύποπτης ουσίας» στη Μαλένα και το… κλειδωμένο CD με φωτογραφίες της Ίριδας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τον μυστηριώδη θάνατο των τριών αδερφών από την Πάτρα: της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Όσο η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό και ο Μάνος Δασκαλάκης «άφαντος», οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές ερευνούν τους θανάτους των τριών παιδιών.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Η ανακρίτρια, πριν από μερικές ημέρες, έδωσε εντολή σε ειδικό πραγματογνώμονα-παιδοψυχολόγο να ερευνήσει τρεις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. Από αυτές τις τρεις ζωγραφιές, οι δύο έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ η τρίτη, η οποία θα δώσει και τις περισσότερες απαντήσεις, παραμένει «κρυφή».

Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, στην τρίτη ζωγραφιά η Τζωρτζίνα έχει γράψει: «Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό». Μάλιστα, η ζωγραφιά περιλαμβάνει τέσσερα πλαίσια: δύο κυκλάκια και δύο καρδούλες. Μέσα στα πλαίσια, το παιδί έχει τοποθετήσει ανθρώπινες μορφές. Από αυτές, οι δύο είναι μουτζουρωμένες. Οι άλλες δύο φαίνεται να έχουν τη μορφή μικρών κοριτσιών που έχουν στο κεφάλι τους φωτοστέφανα ενώ υπάρχει κι ένα τρίτο κοριτσάκι, εκτός πλαισίου, που είναι μόνο του.

Τα «ίχνη ύποπτης ουσίας» στη Μαλένα

Αναφορικά με την υπόθεση της Μαλένας, υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ίχνη ύποπτης ουσίας στο παιδί. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που επικαλείται αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, το κοριτσάκι που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, με τους ιατροδικαστές αρχικά να αναφέρουν ως αιτία θανάτου την «ηπατική ανεπάρκεια».

Στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού. Όπως επισημαίνεται αυτή η ουσία δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Σύμφωνα με τη Real News, για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στη Τζωρτζίνα κάτι το οποίο και οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων βρίσκεται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Το… κλειδωμένο CD με φωτογραφίες της Ίριδας

Παράλληλα, σε εξέλιξη παράλληλα βρίσκονται και ανάλογες έρευνες για τα αίτια θανάτου της Ίριδας, σύμφωνα με τη Real News. Οι πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναμένεται να διαπιστωθεί η χορήγηση κάποιας ουσίας. Και αυτό διότι η Ίριδα πέθανε στο σπίτι και όχι σε κάποιο νοσοκομείο.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να κληθούν άμεσα για κατάθεση συγκεκριμένοι άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών μεταξύ των οποίων και η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου. Θα καταθέσει ακόμα ο πατέρας των παιδιών και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα του θανάτου της Ίριδας.

Επιπλέον, αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο tempo24.news, υπήρξαν τηλεοπτικές αναφορές σε τηλεοπτικό σταθμό που προκάλεσαν αναστάτωση στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας. Οι αναφορές υπό την μορφή καταγγελιών, αφορούσαν σε «φωτογραφίες ευρημάτων από τον θάνατο της Ίριδας, οι οποίες είναι κλειδωμένες σε γραφείο της Ασφάλειας Πατρών και δεν αποστέλλονται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής».

Και σύμφωνα με το τοπικό μέσο, για την υπόθεση υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κ. Σκούμα, ο οποίος ζήτησε άμεσα ενημέρωση από την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας την οποία και είχε. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην  τοπική ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, το φωτογραφικό υλικό στο οποίο φέρεται να αποτυπώνονται στο πρόσωπο της μικρής Ίριδας σημάδια τα οποία παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, δεν έχουν αποτυπωθεί σε αστυνομικό φιλμ αλλά ίσως έχουν δοθεί από άλλη πηγή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Αστυνομία.

Επίσης, τονίζεται με έμφαση πως ουδέποτε άλλη Υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αιτήθηκαν για να παραλάβουν οποιασδήποτε μορφής υλικού και στοιχείων που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση. Και αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζεται, η Ασφάλεια Πατρών δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ άλλες Υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ έστειλαν την δικογραφία για τον θάνατο της Ίριδας στον Εισαγγελέα. Πάντως, για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, είναι όπως προαναφέρθηκε ενήμερος ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες