Πάτρα: Η περιπέτεια άστεγης την ώρα της καταιγίδας – Γιατί ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούς

«Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στον δρόμο», φέρεται να είπε η 49χρονη Αθανασία στους αστυνομικούς στην Πάτρα οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν λύση για τη βρεγμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους.

Η 49χρονη έφθασε στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα, σύμφωνα με το tempo24news, χθες το βράδυ εν μέσω της καταιγίδας που έπληττε εκείνη την ώρα την Πάτρα. Αυτό που ζήτησε είναι να μπορέσει να βρει εάν καταφύγιο, ένα κρεβάτι για κοιμηθεί, καθώς είναι άστεγη και η βραδιά θα ήταν μαρτυρική μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Οι αστυνομικοί αμέσως αναζήτησαν την λύση του υπνωτηρίου αστέγων. Δυστυχώς όμως συνάντησαν την άρνηση των υπευθύνων. Μάλιστα οι αστυνομικοί ήλθαν σε επικοινωνία με την υπεύθυνη, η οποία του είπε πως δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή η 49χρονη και να φρόντιζε το επόμενο πρωί να ασχολείτο με το ζήτημα.

Έτσι οι αστυνομικοί μην έχοντας άλλη λύση και για να μην παραμείνει η γυναίκα στο δρόμο, αποφάσισαν να τη… φιλοξενήσουν στο Τμήμα! Όπου τελικά πέρασε τη βραδιά της.

Μάλιστα, το τοπικό μέσο επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη, αναζητώντας τους λόγους της άρνησης παραμονής της άστεγης στο δημοτικό υπνωτήριο. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ή όσα αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα να μην εισέρχονται στο οίκημα , προκειμένου να αποφεύγονται επεισόδια και να μην κινδυνεύει η ασφάλεια εργαζομένων και φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη για αυτά τα άτομα , τις νύχτες του χειμώνα, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους που υπάρχει και η δυνατότητα της φύλαξης, ενώ για τον σκοπό αυτό προσλαμβάνεται και έκτακτο προσωπικό.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες