Πάτρα: Τα παιδιά έφυγαν αλλά άφησαν πίσω τους στοιχεία – Ψάχνουν και για δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκτιμάται ότι η κεταμίνη δεν είναι η μόνη ουσία που χορηγήθηκε σε εκείνη.

Άλλωστε, και το ερώτημα που απασχόλησε το «Τούνελ» της Παρασκευής ήταν εάν θα μπορούσε να βρεθούν στοιχεία που θα έριχναν φως στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας», είπε αρχικά η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας.

Η Τζωρτζίνα έπαιρνε φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις, το οποίο σύμφωνα με την καθηγήτρια Φαρμακολογίας είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή.

«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, πόσο μάλλον τα παιδιά, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε.

Ψάχνουν για δεύτερη ουσία που αλληλεπίδρασε με την κεταμίνη

Επίσης, όπως εξήγησε η κ. Σαρδέλη, μιλώντας στη χθεσινή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, αποκάλυψε ότι η κεταμίνη, που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

«Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε. Το παιδί λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας», συμπλήρωσε.

Τα παιδιά έφυγαν αλλά έμειναν πίσω τους στοιχεία

Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μίλησε στο «Τούνελ» για την άψογη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με σημαντικά αποτελέσματα, το οποίο οδήγησε στην διελεύκανση της υπόθεσης.

Θα ήταν δυνατόν να βρεθούν στοιχεία που θα έριχναν φως στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας; Όπως είπε η ίδια: «Τα παιδιά έφυγαν, αλλά έμειναν πίσω τους στοιχεία. Μείνανε στοιχεία από τα όργανα των παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και βιολογικά δείγματα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες