Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κούγια για δηλώσεις περί διεμφυλικών

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο.

Ειδικότερα, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών  τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταγγείλει Αλέξη Κούγια για συνεχή κακοποιητικό, ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο, καθώς σε τηλεοπτική εκπομπή αναφερόμενος σε τρανς πρόσωπο που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων στη δίκη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, επιδόθηκε σε ένα   ρατσιστικό – τρανσφοβικό παραλήρημα τόσο κατά της μάρτυρος, όσο και γενικότερα κατά των τρανς ανθρώπων, όπως  υποστηρίζει  το  Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Παράλληλα, το Σωματείο  κάλεσε  με αναφορά  του τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ),   να ελέγξει πειθαρχικά το μέλος του Αλέξη Κούγια, καθώς οι συμπεριφορές αυτές προσβάλλουν το νομικό λειτούργημα και καταρρακώνουν το κράτος δικαίου.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση,    από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο  Αλέξης Κούγιας  παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Τέλος, σε βάρος  του Αλέξη Κούγια, αλλά  και του Γιάννη Βλάχου, εκκρεμεί  πειθαρχικός έλεγχος σχετικά με τη  δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ  και οι δυο έχουν κληθεί να παράσχουν  εξηγήσεις στα τέλη του μήνα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες