Περί αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και άλλων δαιμονίων… Το άσυλο και το αυτοδιοίκητο

Οι ψυχολόγοι τονίζουν σε άτομα που ζητούν την συμβουλή τους για προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αδυνατούν να βρουν λύση, πως αυτή, η λύση δηλαδή, μπορεί να βρίσκεται μπροστά τους και απλά να μην την βλέπουν, γιατί στο μυαλό τους έχουν «πλάσει» ένα λαβύρινθο από τον οποίον αδυνατούν να βρουν διέξοδο. Κάτι παρόμοιο φαίνεται πως συμβαίνει και στα σχέδια που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας για την φύλαξη των Πανεπιστημιακών Iδρυμάτων από μια «νέα ομάδα αστυνομικών».
Οι αντιδράσεις των φοιτητών και των καθηγητών ήταν αναμενόμενες σε αυτό το σχέδιο. Αυτές που ενδεχομένως δεν ήταν αναμενόμενες είναι οι ενστάσεις των ίδιων των αστυνομικών. Μα γιατί θα ρωτήσει κάποιος; Μα γιατί βλέπουν πως η «νέα ομάδα» εντός πανεπιστημίων είναι το λάθος που θέλουν να προλάβουν.
Ουσιαστικά η νέα ομάδα της ΕΛΑΣ που θα βρίσκεται εντός των πανεπιστημιακών χώρων, θα φέρει ένα γκλοπ και ασύρματο προκειμένου να ενημερώνει για παραβατικές συμπεριφορές και τυχόν επιθέσεις. Σε περίπτωση δε που η επίθεση θα έχει στόχο τους ίδιους, θα καλούν το κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να στέλνει τις ειδικές κατασταλτικές ομάδες, όπως η ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ για να παρέμβουν!
Οι φύλακες θα φυλάνε τους φύλακες δηλαδή…
Λύσεις για να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις υπάρχουν και είναι μπροστά στα μάτια των αρμοδίων.
Αρχικά δεν υπάρχει πλέον το άσυλο της… ανομίας όπως τα προηγούμενα χρόνια μετά την κατάργησή του. Οπότε θα μπορούσαν να αναλάβουν χρέη φύλαξης, σεκιούριτι, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες του κόσμου, με παράλληλη εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος καμερών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα έκνομες ενέργειες και να ενημερώνονται οι αρχές.
Επίσης, οι καθηγητές θα πρέπει να αποτελούν μέρος της λύσης. Έτσι θα μπορούσε ένας καθηγητής κάθε εβδομάδα να εκτελεί χρέη «υπευθύνου» για ό,τι συμβεί στους χώρους του πανεπιστημίου και να είναι επιφορτισμένος με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ αν παραστεί ανάγκη, άρα και υπόλογος για οτιδήποτε γίνει.
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως στα πανεπιστήμια υπάρχει το αυτοδιοίκητο, οπότε κάποια στιγμή οι καθηγητές θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι μόνο να παριστάνουν τους «Πόντιους Πιλάτους» όποτε προκύπτει σοβαρό θέμα εντός πανεπιστημίων.
ΥΓ: Καλές και άγιες οι… ειδικές ομάδες σε Πανεπιστήμια και σε ΜΜΜ, αλλά όπως αναφέρουν σκωπτικά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «η αστυνομία πρέπει να είναι σώμα συμπαγές και αδιαίρετο. Τελευταία βλέπουμε φαινόμενα Φρανκενστάιν και μας ανησυχεί».
Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία της Κατεχάκη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες