Περισσότεροι βουλευτές στη Βουλή: Μέχρι πόσοι θα επιτρέπονται

Την αύξηση του μέγιστου αριθμού των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων που εκτός απροόπτου συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».
Σύμφωνα με την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο, η Βουλή ακολουθεί τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τα συνέδρια (βάσει του ΦΕΚ 2141 Β 22/5/202) που βρίσκονταν σε ισχύ μέχρι τις 22 του μήνα και περιόριζαν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 50.
Πλέον, η Βουλή εμφανίζεται διατεθειμένη τουλάχιστον να διπλασιάσει τον αριθμό, ακόμα και να τον φτάσει στους 120. Παρότι οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, στην πράξη έχουν τεθεί σε ισχύ από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, γεγονός που επέτρεψε και στην αξιωματική αντιπολίτευση να προχωρήσει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας (86 μέλη) απροβλημάτιστα.
Άλλωστε ο κ. Τσίπρας το είχε επιβάλει στην ΚΟ του κόμματός του ώστε να προσέρχονται όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις της Βουλής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες