Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος.

Συγγενείς και φίλοι είπαν την Τετάρτη 3 Ιουνίου το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό, στο Κοιμητήριο Καρύστου.

Σημειώνεται ότι η είδηση του θανάτου του δεν δημοσιοποιήθηκε πριν την ταφή του καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στα Ολύμπια, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, και είχε καταγωγή από τη Γορτυνία. Μεγάλωσε στα Ταμπούρια και στην Αρχαία Ολυμπία. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και για πολλά χρόνια δίδαξε ο ίδιος υποκριτική.

Ως ηθοποιός υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου. Ξεκίνησε την πορεία του συμμετέχοντας σε παραστάσεις έργων μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων υπό την καθοδήγηση του Καρόλου Κουν. Μετά τη συνεργασία του με τον Κουν, συνέχισε τη θεατρική του διαδρομή στο πλευρό του Δημήτρη Μυράτ στο Θέατρο Μουσούρη.

Από το 1962 και για μία δεκαετία συμμετείχε σε μεγάλους θιάσους. Συνεργάστηκε με κορυφαίους πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, ερμηνεύοντας ρόλους σε όλα τα θεατρικά είδη.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στις παραστάσεις «Ιούλιος Καίσαρ» του Σαίξπηρ, «Η άνοδος του Αρτούρου Ούι» του Μπρεχτ, «Έρωτες των τεσσάρων Συνταγματαρχών» του Ουστίνοφ, «Ο Γλάρος» του Τσέχωφ και «Τοβάριτς» του Ζακ Ντε Βαλ.

Στον κινηματογράφο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τις ταινίες «Εκδρομή» και «Παρένθεση» του Τάκη Κανελλόπουλου.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Βασίλη Γεωργιάδη, Ντίνο Δημόπουλο, Γιάννη Δαλιανίδη, Ερρίκο Ανδρέου, Γιώργο Τζαβέλλα και Φιλοποίμενα Φίνο. Συνολικά συμμετείχε σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές ταινίες.

Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του το 1971, ύστερα από πρόταση του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη να συμμετάσχει στη σειρά «Άγνωστος Πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου. Ακολούθησαν εμφανίσεις στις σειρές «Οι Πανθέοι», «Το φως του Αυγερινού», «Μαντάμ Σουσού», «Ουράνιο Τόξο», «Οικογένεια – Οικογένεια», «Καζίνο», «Συμφωνία Σιωπής» και «Πρόβα Νυφικού». Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν στη σειρά «Τα Παιδιά της Νιόβης» το 2004.

Για πολλά χρόνια υπήρξε επίσης δάσκαλος σε δραματική σχολή.

Συνεργάστηκε με σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ο Αλέξης Μινωτής, η Κατίνα Παξινού, η Βέρα Ζαβιτσιάνου, ο Μάνος Κατράκης, ο Ερρίκος Ανδρέου και ο Βασίλης Γεωργιάδης. Το 2007 ερμήνευσε στο θέατρο τον ρόλο του Καρλ Μαρξ.

Έγραψε το μυθιστόρημα «Οι επιβάτες του φεγγαριού» (Εκδόσεις Αιώρα, 2006) και την ποιητική συλλογή «Αφύλακτη διάβαση» (Εκδόσεις Αιώρα, 2011).



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ